Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De prinsesjes gaan vandaag weer naar school

prinsesjes-koningsdag-2018.jpg

Helaas, de vakantie zit er weer op. Vandaag beginnen de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan een nieuw schooljaar. Dit zal de prinsesjes onder andere te wachten staan!

Blauw bloed meldt dat Amalia (14) vandaag aan haar vierde jaar aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag begint. Alexia (13) gaat op dezelfde school naar de tweede klas. Prinses Ariane (11) zit als enige nog op de openbare Bloemcampschool in Wassenaar.

Wat staat de prinsesjes dit schooljaar te wachten?

De tweede klas van Alexia begint in september met de ‘doedagen’. Deze dagen zijn erop gericht elkaar (nog) beter te leren kennen, de grenzen van het gebruik van social media te zien en te leren debatteren. Ook gaan de leerlingen samen sporten en spelletjes doen. Een andere activiteit, later dit jaar, zijn de ‘projectdagen’. Tijdens deze dagen maken de leerlingen kennis met verschillende wijken in Den Haag en hun inwoners. Volgens de schoolorganisatie leren de kinderen zo ‘verder te kijken dan hun eigen wereld’.

Amalia zal in klas vier onder andere een maatschappelijke stage gaan lopen. De leerlingen moeten deze stageplek zelf vinden en de stage uitvoeren in hun vrije tijd. Daarnaast organiseren Sorghvlietleerlingen uit de vierde klas elk schooljaar een inzamelingsactie voor het goede doel.

Ariane zal de eerste week van september samen met haar klasgenootjes van de Bloemcampschool in Wassenaar op schoolkamp gaan.

Koning Willem-Alexander ook weer aan het werk

Niet alleen voor de prinsessen eindigt de zomervakantie. Ook koning Willem-Alexander moet weer aan het werk. Vandaag zal hij op het roc Tilburg het mbo-jaar 2018-2019 openen.

Verlang je, net als wij, terug naar die zorgeloze zomerdagen? Geniet nog even na met deze koninklijke kiekjes tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. 

Bron | Christelijk Gymnasium Sorghvliet, Openbare Bloemcampschool
Foto | ANP

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant