Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dé nachtmerrie van mensen met een spinnenfobie: in Brazilië regent het spinnen

spinnenregen.jpg

Als je bang bent voor spinnen, kun je maar beter geen bezoek brengen aan de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais: in deze regio regende het vorige week geen pijpenstelen maar honderden spinnen.

João Pedro Martinelli Fonseca zat met zijn familie in de auto toen de spinnenregen begon. Hij maakte meteen een filmpje van dit natuurfenomeen.

Warme dagen

“Wij hebben dit al eerder meegemaakt, altijd bij zonsondergang en op dagen wanneer het heel warm is geweest,” vertelt João’s oma aan een lokale krant.

Vangen van prooi

Experts kijken niet vreemd op van het fenomeen. “Een bepaald soort spinnen bouwt gigantische webben om hun prooien te vangen,” vertelt biologieprofessor Adalberto dos Santos. “Het betreft de ‘parawixia bistriata’, zeldzame ‘sociale’ spinnen die gezamenlijk één groot gemeenschapsweb bouwen. Het web is zó fijn dat het bijna onmogelijk is om het met het menselijk oog te zien.”

Niet gevaarlijk

Alhoewel zo’n spinnenregen natuurlijk niet zo prettig is, hoef je er niet bang voor te zijn. “De soort is niet giftig en dus ongevaarlijk voor mensen. Als ze bijten, is dat hooguit een beetje ongemakkelijk, te vergelijken met de beet van een rode mier,” stelt Dos Santos gerust.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Foto | YouTube, iStock

Ook interessant