Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws: De Luizenmoeder heeft déze prijs gewonnen

luizenmoeder.jpg

Goed nieuws voor de makers van De Luizenmoeder. De serie over de perikelen rondom basisschool De Klimop heeft namelijk een heel mooie prijs gewonnen!

Nadat de serie een paar weken negatief in het nieuws was in verband met teruglopende kijkcijfers, is er eindelijk weer goed nieuws voor de makers van het satirische schoolpleinprogramma. De populaire serie heeft namelijk een prijs gewonnen voor het beste tv-script van 2018. De Zilveren Krulstaart, zoals de prijs heet, werd gisteravond in ontvangst genomen door Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben. Ilse en Diederik nemen namelijk niet alleen de rollen van Juf Ank en directeur Anton op zich. De acteurs werkten ook mee aan de scripts van De Luizenmoeder.

De Zilveren Krulstaart

De Zilveren Krulstaart is de Nederlandse vakprijs voor scenaristen. De Luizenmoeder is door het Netwerk Scenarioschrijvers als beste script verkozen. Naast de categorie tv-serie, werden ook Zilveren Krulstaarten uitgedeeld in de categorieën Film en Kort.

Woordgrappen

Het script moest het in de aflevering van gisteravond vooral hebben van de woordgrappen. De aflevering stond in het teken van de sponsorloop en de daarbij komende lesstof over een gezonde levensstijl en de gevaren van overgewicht. Zo introduceerde Juf Ank de ‘obesi-tas’, waarin de kinderen al hun suikerhoudende producten moesten weggooien. Daarna mochten de kinderen verder knutselen aan hun ‘o-beesie’.

Dalende kijkcijfers

De Luizenmoeder heeft nog steeds te maken met dalende kijkcijfers. Ook deze week bleef het aantal steken onder de drie miljoen kijkers, terwijl de serie begin van het seizoen nog 5 miljoen mensen wist te bereiken. Eerder gaf Diederik Ebbinge al aan, na dit seizoen met de serie te zullen stoppen.

Bron| De Stentor, Kijkcijfonderzoek
Beeld| AvroTros

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant