Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De diëtiste: ‘Lekkere trek gaat meestal vanzelf over’

ontspannen.jpg

 Trek in iets lekkers? Als je even wacht, gaat dat vaak vanzelf weer over. Diëtiste Ukie Harkema vertelt.

Ukie: “Als je op een onverwacht moment ineens ontzettende trek krijgt, dan kan het helpen om een glas water, een extra kop thee of koffie te drinken. Ook een beker drinkbouillon kan je opkikkeren. Je kunt ook gewoon een half uurtje wachten; vaak gaat een knorrende maag vanzelf over als je even wacht of je zinnen verzet. Kun je na een half uur nog steeds alleen maar aan eten denken? Neem dan een boterham met halvarine en mager beleg.”

Wacht een kwartier voordat je dooreet

Kun je moeilijk aanvoelen wanneer je vol zit? Dat is niet zo gek. Het duurt namelijk twaalf tot vijftien minuten voordat je hersenen registreren dat je genoeg hebt gegeten. Ukie: “Houd hier rekening mee als je op het punt staat om verder te eten, of als je nog een tweede keer wilt opscheppen. De kans is groot dat je lichaam al voldoende voedingsstoffen binnen heeft gekregen, zonder dat je het doorhebt. Gun jezelf de tijd om naar je lichaam te luisteren.”

Over Ukie Harkema

Ukie Harkema is ruim dertig jaar diëtist en ontwikkelde mede Margriets Streep-je-Slank. ‘Beter door eten’ is haar motto. In haar coaching naar een gezonder eetpatroon staat niet de hoeveelheid eten, maar de smaak en kwaliteit voorop. Ukie heeft een eigen praktijk, die ze samen met een collega runt.

 

Ook interessant