Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De diëtiste: ‘Drinken is nog belangrijker als je wilt afvallen’

water-drinken-afvallen.png

Genoeg drinken is natuurlijk altijd belangrijk, maar als je gewicht aan het verliezen bent, moet je daar nóg beter op letten, weet diëtiste Ukie Harkema.

Ukie: “Door het afbreken van vetweefsel komen namelijk veel afvalstoffen in je lichaam vrij. Deze kunnen alleen goed worden afgevoerd als je anderhalf tot twee liter vocht per dag drinkt. Dit hoeft niet alleen water te zijn. Thee, koffie, bouillon, suikervrije frisdranken en melk (maximaal twee glazen per dag, red.) tellen ook als vocht.”

Niet doen: sportdrankjes

Ukie: “Wist je dat sportdranken vaak stampvol suiker zitten en dat het voor gewone sporters, dus mensen die niet langer dan anderhalf uur intensief sporten, niet nodig is om hun energie met sportdrankjes aan te vullen? Water is echt goed genoeg. Juist als je sport om je gewicht te verlagen, doe je er goed aan geen sportdranken te gebruiken.”

Over Ukie Harkema

Ukie Harkema is ruim dertig jaar diëtist en ontwikkelde mede Margriets Streep-je-Slank. ‘Beter door eten’ is haar motto. In haar coaching naar een gezonder eetpatroon staat niet de hoeveelheid eten, maar de smaak en kwaliteit voorop. Ukie heeft haar eigen praktijk, die ze samen met een collega runt.

Ook interessant