Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De diëtiste: ‘Blijf wel vet eten’

waarom-is-olijfolie-zo-gezond.png

Bij afvallen denken veel mensen aan vetvrij, maar vet eten is juist heel belangrijk, weet diëtiste Ukie Harkema.

Ukie: “Je hebt elke dag vet nodig, in elke maaltijd iets. Besmeer elke boterham met een beetje halvarine en gebruik voor de bereiding van de warme maaltijd één eetlepel olie of margarine. Vet is nodig om je darmen goed te laten functioneren en het zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek hebt. Ook bevat vet voedingsstoffen die je lichaam niet zelf kan maken.”

Gezonde vetten

Kies wel voor onverzadigde vetten, want dit verkleint – in tegenstelling tot de verzadigde vetten – de kans op hart- en vaatziekten. Dit zijn vijf gezonde vetten.

Verhouding vet, eiwitten en koolhydraten

Als je met Streep-je-Slank aan een gezond gewicht werkt, dan bestaat je eetpatroon ongeveer uit 300 calorieën eiwitten, 400 calorieën (gezonde) vetten en 600 calorieën koolhydraten (in de vorm van volkoren producten, groenten en fruit).

ukieOver Ukie

Ukie Harkema is ruim dertig jaar diëtiste en mede-ontwikkelaar van Margriets Streep-je-Slank. ‘Beter door eten’ is haar motto. In haar coaching naar een gezonder eetpatroon staat niet de hoeveelheid eten, maar de smaak, het moment en de kwaliteit voorop. Ukie heeft samen met een collega een eigen praktijk in de provincie Utrecht.

Ook interessant