Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wandelen in de winter is hartstikke gezond: 5 fijne winterse wandelroutes

header-beeld-center-parcs.jpg

In de lente en zomer vinden we het heerlijk om buiten te wandelen. Maar als het buiten koud wordt, kruipen we liever op de bank onder een dekentje. Zonde! Want wandelen in de winterzon is niet alleen fijn, maar ook nog eens heel goed voor je gezondheid. 

Margriet samen met Center Parcs

Zo is een stevige winterwandeling goed voor: sterke botten, je hart, je lijn, een beter humeur en een verminderd risico op Alzheimer. Dus zetten wij de 5 fijnste plekken voor een stevige winterwandeling voor je op een rij. Dan pluk jij er de gezondheidsvoordelen van!

Natuurgebied De Malpie – Noord-Brabant

Onder de rook van Valkenswaard, in Noord-Brabant vind je het prachtige natuurgebied De Malpie, waar je een winterse wandeling niet mag overslaan. Een stukje verse vlaai bij het café van de Venbergse Watermolen mag zeker niet ontbreken. Ga de heide op en geniet van de prachtige natuur.

Veenland – Drenthe

Het Bargerveen in het Drentse Veenland is één van de grootste hoogveenrestanten van Nederland. Hier vind je nog onvergraven hoogveen. Het gebied staat bol van de verschillende unieke plantensoorten, zoals veenmos en zonnedauw. Houd je van dieren? In Het Bargerveen kun je wel 300 soorten vogels vinden en vele andere dieren. Nieuwsgierig? Wij ook!

Grevelingen – Zeeland

In Zeeland en Zuid-Holland ligt het grootste zoutwatermeer van Europa: De Grevelingen. Het natuurgebied staat wereldwijd bekend vanwege zijn internationale klasse. Onder Grevelingen vallen maar liefst 15 (natuur)gebieden, dus zeker een aanrader voor de doorgewinterde natuurliefhebber.

Nationaal Park De Groote Peel – Limburg

Lekker genieten van verschillende landschappen? In de Groote Peel kan het allemaal: moerassen, bossen, heide en kleine en grote waterplassen. De Groote Peel heeft het allemaal.

Nationaal Park de Maasduinen – Limburg

Behoefte aan rust en kalmte? Nationaal Park De Maasduinen is een groot gebied met ruim 4500 ha in het noorden van Limburg. Ga lekker wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden waarbij de focus ligt op ‘stille recreatie’. Lekkere plek om je hoofd leeg te maken.

Even helemaal weg

Kan je niet wachten om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan? Maak er een midweek of weekendje weg van. Deze gebieden bevinden zich allemaal in de buurt van parken van Center Parcs. Er valt genoeg te kiezen bij Center Parcs: mooie natuur, een zwemparadijs en lekkere restaurants. De perfecte plek om dichtbij huis een midweek midden in de natuur samen te ontspannen en/of lekker actief bezig te zijn. Meer weten? Bezoek de website van Center Parcs en boek nu jouw tripje!

Ook interessant