Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op déze datum zijn de meeste mensen jarig

datum-meeste-mensen-jarig-margriet.jpg

Ben jij in september jarig, of ken je veel mensen die in deze maand jarig zijn? Dat is geen toeval.  

De datum waarop de meeste mensen ter wereld jarig zijn, valt namelijk in september.

Jarig op 16 september

En wel op 16 september, blijkt uit onderzoek van de Harvard Universiteit. Maar in Nederland is dat nét even anders. Ook in Nederland is september een populaire maand om jarig in te zijn. Maar de meeste in september jarige Nederlanders mogen niet op 16, maar op 25 september kaarsjes uitblazen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt zo’n 50.000 Hollanders die op die datum het levenslicht zagen.

Kindjes maken met kerst

Dat september zo’n populaire verjaardagsmaand is, betekent dat er rond de feestdagen in december veel kinderen worden verwekt. Tsja, kerst en oud en nieuw, hè. Maar ook vlak ná de feestdagen zien veel mensen hun kinderwens (op natuurlijke wijze) in vervulling gaan. “Mensen zijn klaar met allerlei familiedingen en gaan gezellig iets met z’n tweeën doen”, hint Tanja Kraag van het CBS tegen NPO Radio 2.

Minste mensen jarig in december

In september zijn dus de meeste mensen jarig, maar wat is dan de maand waarin de mínste feestvarkens geboren zijn? Nou, uiteraard op 29 februari, omdat die dag er maar één keer in de vier jaar is (schrikkeljaar). Maar daarna is december de minst populaire maand om jarig in te zijn: in de feestmaand worden de minste baby’s geboren en dus is het extra bijzonder om in december jarig te zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | NOS, NPO Radio 2
Beeld | iStock

Trakteer jezelf of een ander op deze winterharde olijfboom voor in de tuin. Neem een kijkje in de Margriet Shop voor nog meer leuke cadeaus. 

 

 

Ook interessant