Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze dappere vrouwen geven zich (letterlijk) bloot

Leuk nieuws van onze collega’s van VIVA! De spraakmakende rubriek Anybody, waarin lezeressen zich al 26 jaar blootgeven, kun je nu ook op video bekijken. In deze eerste aflevering vertelt Jodie over zichzelf: “De breuk met mijn vriend voelt als een nieuw begin.”

Heerlijk: ongegeneerd kijken naar andermans blote lijf

Wie ooit weekblad VIVA in handen had, weet het: de rubriek Anybody, waarin vrouwen (en mannen) over de relatie met hun lichaam vertellen, staat garant voor een momentje ongegeneerd blote mensen kijken en je verwonderen over iemands oordeel over zijn of haar lichaam. Al 26 jaar is de rubriek een bestseller. Geef toe: blader jij ook niet stiekem altijd als eerste naar deze pagina?

Trots op je lijf

Waarom de rubriek zo populair is? Zou het misschien komen doordat we zelf ook niet altijd even zeker zijn over ons lichaam? Zo blijkt uit onderzoek van Fashionchick, online startpagina voor mode-items, dat maar 19% van de vrouwen blij is met haar lichaam, 11% is absoluut niet tevreden, de rest bevindt zich ergens tussen die twee in. Reden? Te dik (25%), niet gespierd genoeg (14%) en niet tevreden over haar vrouwelijke vormen (8%). En is het juist daarom dat we die dappere vrouwen die, ondanks al hun onzekerheden, hun blote lijf onthullen stiekem bewonderen?

Uit hetzelfde onderzoek blijkt trouwens dat ongeveer de helft van de vrouwen zich niet laat beïnvloeden door beelden op social media, maar 24% zich daardoor wél minder mooi voelt en 13% er onzeker van wordt. En schuilt daarin nou niet precies de kracht van Anybody? Die rubriek geeft een heel eerlijk beeld van een lichaam, inclusief onzekerheden en frustraties, in tegenstelling tot veel (bewerkte) ideaalbeelden in en op allerlei media. Anybody laat zien dat je, ondanks schoonheidsfoutjes en fysieke of mentale littekens, heel trots kunt en mag zijn op je lijf. En dat elk lichaam het waard is om gezien te worden.

Hulde dus aan de stoere vrouwen die aan deze rubriek willen meewerken en nu ook op video uit de kleren gaan.

Online aflevering Anybody: de allereerste

In het filmpje boven dit artikel vind je het eerste videoverhaal. Jodie (31) en haar vriend besloten amper drie weken geleden om na tien jaar uit elkaar te gaan. De breuk voelt voor haar als een nieuw begin. Jodie besluit gezonder te eten en danslessen te nemen, voor het eerst in jaren zit ze supergoed in haar vel. “Mijn vetrolletjes weet ik tegenwoordig handig weg te moffelen in leuke kleren, zoals een fijn rokje.”

Ook lezen

Vrouw maakt jurk met alle opmerkingen die ze ooit over haar uiterlijk kreeg

Kijktip: documentaireserie over Nederland en zijn bewoners van nu

De grote Boer zoekt Vrouw quiz

Bekijk ook:

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant