Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dansen kent geen leeftijd: 85-jarige ‘House-opa’ bewijst dit

johan-de-vries.jpg

‘Je bent zo oud als je je voelt.’ Dit gezegde is danser Johan de Vries op zijn lijf geschreven. De 85-jarige Nederlander werd een hit op het internet toen beelden van hem, dansend op een festival, de wereld overgingen. Sindsdien staat Johan ook bekend als de ‘house-opa’.

Van balroomdanser naar dansen op techno

Ongeveer tien jaar geleden ging De Vries voor het eerst naar een housefestival. In de krant las hij over een nieuwe dansgelegenheid voor 35-plussers in Haarlem en hij werd meteen enthousiast. ‘Ik wilde wel weer eens dansen,’ vertelde Johan aan Het Parool. Hij danst al zijn hele leven. Maar waar hij vroeger vooral deed aan stijldansen, gaat hij de laatste jaren lekker dansen op festivals. En zijn dansstijl is niet onopgemerkt gebleven: van vip-gast op een festival tot gast bij RTL Late Night, Johan heeft al veel mogen mee maken.

Achter de draaitafel

Deze zomer gaat Johan iets extra bijzonders doen. Hij treedt samen met twee dj’s op tijdens het 24- festival Komm Schon Alter in Amsterdam. Hij brengt hier een uur lang zijn favoriete platen ten gehore. De organisatie hoopt hiermee bezoekers, van jong tot oud, op een feestelijke manier met elkaar te verbinden. Johan heeft in elk geval al heel veel zin in het festival: Dit wordt een heel bijzondere dag.”

Wil je samen dansen met Johan? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Bronnen | Het Parool, Het Paroolkommschonalter
Beeld | ANP

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Creatief met groen: zo maak je deze parapluvaas.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant