Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aantal nieuwe coronabesmettingen óndanks meer testen gedaald

aantal-nieuwe-besmettingen-ondanks-meer-testen-gedaald.jpg

Bij het RIVM zijn de afgelopen week 3588 nieuwe positieve testen gemeld. Dat is minder dan een week eerder: toen bleken 4013 mensen bij de test het coronavirus onder de leden te hebben. Deze daling in besmettingen is opvallend, want er zijn deze week veel meer testen afgenomen.

De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komen net als eerdere weken vooral uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. 

Percentage positieve testen gedaald

Tussen 17 en 23 augustus hebben 140.432 mensen zich bij een testlocatie van de GGD laten testen. Een toename van bijna 38 duizend vergeleken met een week eerder. Toch zijn er minder positieve coronatesten uitgekomen deze week; een voorzichtig goed teken. Van de mensen die zich afgelopen week hebben laten testen heeft 2,5 procent een positieve uitslag. Een week eerder, in de week van 10 augustus, lag dat percentage nog op 3,5 procent.

In de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam en Haaglanden lag het percentage nog het hoogst, namelijk tussen de vier en vijf procent.

Meer doden en ziekenhuisopnames

Het aantal overledenen en mensen die in het ziekenhuis opgenomen moesten worden is wel gestegen ten opzichte van een week eerder. Aan het RIVM zijn in de afgelopen week 84 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Ook zijn 32 mensen die positief getest waren in de afgelopen week overleden. Een week eerder ging het om 50 nieuwe ziekenhuisopnames en 16 doden. Op de intensive care zijn de afgelopen week 26 patiënten vanwege COVID-19 opgenomen, ten opzichte van 28 intensive care-opnames een week eerder.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal R dat laat zien hoeveel mensen één persoon met het coronavirus besmet, is ook iets afgenomen. Momenteel ligt dat op één, wat betekent dat honderd mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus samen leiden tot honderd andere mensen die besmet worden. Een week eerder lag het getal nog op 1,19. Toen zouden honderd coronapatiënten volgens dit getal dus nog 119 anderen besmetten. Net als bij de daling in besmettingen, is ook hier dus een lichte positieve ontwikkeling te zien.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RIVM
Beeld | iStock

Ook interessant