Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó gaat een dagje Efteling eruit zien

zo-gaat-een-dagje-efteling-eruit-zien.jpg

Veel attractieparken, dierentuinen en bioscopen gaan de komende tijd voorzichtig open. De Efteling opent op 20 mei haar deuren en medewerkers zijn druk bezig om het park aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving. Een dagje Efteling zal er helaas een stuk anders uitzien dan dat we gewend waren.

Dít kun je verwachten van de maatregelen in de Efteling.

Vooraf online reserveren

Het is bij de Efteling verplicht om vooraf online te reserveren. Het park is namelijk geopend voor een beperkt aantal bezoekers. Op deze manier kunnen ze garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor een dagje uit, wat ook weer voordelen met zich meebrengt. Je hoeft niet meer urenlang in de rij te staan voor een attractie.

De Efteling volgt het protocol dat is opgesteld door branchevereniging Club van Elf. Er worden daarom maatregelen getroffen op het gebied van afstand houden, hygiëne en informatievoorziening.

Eenrichtingsverkeer in het Sprookjesbos

In het Sprookjesbos geldt voortaan een eenrichtingsverkeer. De pijlen op de grond geven de richting aan en de schermen zijn neergezet om looppaden te creëren. Ook bij elk sprookje staan markeringen en borden met maatregelen. Dit alles moet ervoor zorgen dat je voldoende afstand kunt houden van andere bezoekers in het Sprookjesbos.

Mocht je toch nog liever thuis blijven, dan kun je vanuit huis een virtuele wandeling maken door het Sprookjesbos.

Wachtrijen en zitten op het terras

In de wachtrijen mogen minder bezoekers staan, waardoor er een betere spreiding door het park is. Er zijn daardoor vakken en afstandsstrepen gecreëerd. Ook bij de horeca zijn strepen geplaatst om bezoekers van elkaar te scheiden. Tot en met 1 juni kun je enkel eten en drinken afhalen bij de horeca, maar na 1 juni kun je weer gebruik maken van het terras.

Hygiëne tijdens dagje Efteling

Door het hele park staan informatieborden, die je er als bezoeker op wijzen om je aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Er wordt extra schoongemaakt, zoals: beugels en deurklinken. Daarnaast is er in het hele park genoeg gelegenheid om je handen te wassen.

In attracties verandert er ook veel. Zo vertelt een medewerker waar je moet gaan zitten, zodat je voldoende afstand houdt van anderen. De beugels moet je zelf dichtdoen en controleren. Gelukkig kunnen medewerkers op afstand zien of de beugel goed dichtzit. Ook mogen zij niet meer helpen bij het in- of uitstappen.

Bron | Rtlnieuws.nl
Beeld | Efteling

Ook interessant