Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dag van de Zorg: wie verdient er een bloemetje?

bloemen.jpg

Of het nou om de boodschappen van je oude buurman gaat of om vrijwilligerswerk in de zorg: er zijn in Nederland heel veel mensen die een ander regelmatig een helpende hand toesteken. Omdat het vandaag Dag van de Zorg is, wil Margriet hen nu eens in het zonnetje zetten.

Dag van de zorg

Vandaag, 12 mei, is het Dag van de Zorg. Deze dag is uitgeroepen door de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Deze dag in mei is de geboortedag van Florence Nightingale, een Britse oorlogsverpleegster die tijdens de Krimoorlog vastbesloten was het leed van de gewonden en stervenden te verlichten en de zorg te verbeteren. Op deze dag wordt zij herdacht door alle medewerkers in de zorg wat extra aandacht te geven.

Wie verdient er een grote bos bloemen?

Hoewel deze dag dus officieel is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt, trekken wij dat graag een beetje breder. Dus:
Is er iemand in je omgeving die goed werk verricht? Altijd voor een ander klaarstaat? Een incidentele hand- en spandienst verleent of wekelijkse hulp biedt? Die je nooit hoort over zijn of haar inspanningen, maar zich trouw en toegewijd op zijn of haar zorgtaken stort? Laat het ons weten! We zetten deze persoon graag in het zonnetje en wie weet bezorgen we hier binnenkort een prachtig boeket.

Meedoen? (Deze actie is inmiddels verlopen)

Geef je hieronder op. Als we jouw inzending kiezen, nemen we contact met je op via e-mail over het adres van de ontvanger. Daar bezorgen we vervolgens een mooie bos bloemen.

Bij wie moeten wij een bloemetje bezorgen, en waarom? Laat je eigen gegevens en motivatie hieronder achter.

 


Ook interessant