Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Veel mensen gaan toch gewoon naar buiten met coronaverschijnselen

veel-mensen-gaan-gewoon-naar-buiten-met-coronaverschijnselen.jpg

Veel mensen met coronaverschijnselen zoals koorts en verkoudheid wagen het er toch op en gaan gewoon naar buiten. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een onderzoek in samenwerking met de GGD’s.

Het onderzoek is onder 50.000 Nederlanders gehouden. De vragen gingen voornamelijk over wat men van de coronaregels vindt, hoe deze worden nageleefd en hoe dit er in de praktijk uitziet. De meeste mensen waren het eens met de regels, maar vervolgens zei 80 procent wel naar buiten te gaan met verkoudheid of koorts. Zo’n 40 procent van de ondervraagden gaat met deze coronaverschijnselen ‘gewoon’ naar kantoor en slechts 12 procent van de mensen laat zich testen bij deze verschijnselen.

Blijf binnen en laat je testen

Er is nog steeds onduidelijkheid over het testen op corona. Veel mensen geven aan niet precies te weten wanneer dit nou precies mag. Voor de duidelijkheid: zodra je symptomen hebt, kun je terecht bij een coronateststraat. Het beste resultaat krijg je op de derde dag van je symptomen, dan ben je er in elk geval niet te vroeg bij, maar ook op andere dagen is de test zeer betrouwbaar. Het RIVM roept mensen dan ook op om zich absoluut te laten testen bij verschijnselen die zouden kunnen duiden op COVID-19.

Lees ook: Slecht nieuws: je weerstand tegen corona verdwijnt na een tijdje weer

Coronaverschijnselen

Er zijn ook veel mensen die zichzelf diagnosticeren en claimen ‘gewoon’ naar buiten te kunnen met ziekteverschijnselen omdat ze denken dat het hooikoorts of een gewoon verkoudheidje is. Het RIVM roept iedereen op om, hoe klein ook, met elk verschijnsel thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een eventuele test. Hoe sneller men zich laat testen, hoe meer besmettingen er voorkomen kunnen worden.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Margriet 31

Margriet 31 ligt in de winkel! Dit nummer staat vol inspiratie voor een heerlijk ontspannen vakantie in eigen land, maar ook: persoonlijke verhalen, de overgang, unieke natuurhuisjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant