Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijkers ontroerd door coronaproof ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’

voor-wie-steek-jij-een-kaarsje-op-allerzielen-margriet.png

In Voor wie steek jij een kaarsje op? wordt elk jaar met Allerzielen stilgestaan bij overleden dierbaren. Zo ook maandagavond weer. Kijkers waren onder de indruk van de coronaproof uitzending.

Normaal gesproken wordt presentatrice Anita Witzier omringd door honderden mensen die een kaarsje willen branden. Maar door het coronavirus kon dat dit jaar niet. En daarom zette Anita, namens kijkers, drijvende kaarsjes op het water. Ondertussen kwamen interviews met nabestaanden voorbij, die hartverscheurende en -verwarmende verhalen deelden.

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Zoals die van de surfers die afgelopen zomer overleden in Scheveningen. De 17-jarige Wouter die overleed bij een auto-ongeluk, nog geen achthonderd meter van zijn huis. De 42-jarige Cyriel die het coronavirus niet overleefde en zijn verloofde en twee kinderen achterliet. Taxichauffeur Kees, die overleed aan kanker. Wielrenner Berry, die een botsing met een boom niet overleefde. En hond Flip, die veertien jaar mocht worden en wiens as bij zijn baasje werd begraven.

Corona

Eerder dit jaar werd al een Voor wie steek jij een kaarsje op?-special uitgezonden, die geheel in het teken stond van de slachtoffers die het coronavirus gemaakt heeft. In deze uitzending kwam dat dus eveneens aan bod. Naast Cyriel raakte namelijk ook Meta besmet met het coronavirus. Zij kan het gelukkig nog wel zelf navertellen.

Ze werd als intensivist zijnde met COVID-19 opgenomen op haar eigen intensive care. En ze was er zo erg aan toe, dat ze afscheid nam van haar geliefden. “Ik weet wat er gebeurt als je aan de beademing gaat. Ik was ook oprecht bang om te overlijden. Toen heb ik op de telefoon filmpjes opgenomen voor mijn man, kinderen, ouders en familie, zodat mijn echtgenoot dat aan hen zou kunnen laten zien, mocht ik komen te overlijden. Heel moeilijk om daaraan terug te denken.”

Van Aart Staartjes tot Liesbeth List

Ook BN’ers passeerden de revue. Zoals Jules Deelder, Lara van Ruijven, Aart Staartjes, Liesbeth List en Jan des Bouvrie. Zanger Stef Bos verzorgde bovendien de muziek, met emotionele songteksten.

Op Twitter reageren kijkers vol lof over de uitzending en delen ze hun eigen verdriet en verlies.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Voor wie steek jij een kaarsje op? (KRO-NCRV), Twitter
Beeld | KRO-NCRV

Ook interessant