Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dankzij déze coronamaatregelen kon ‘Wie is de mol?’ alsnog doorgaan

dankzij-deze-coronamaatregelen-kon-wie-is-de-mol-alsnog-doorgaan.jpg

Voor de makers van ‘Wie is de mol?’ was het geen makkelijke taak om het nieuwe seizoen door te kunnen laten gaan. Probeer maar eens een programma te maken met BN’ers in het buitenland, terwijl er ook een pandemie gaande is. Tóch is het ze ondanks alle coronamaatregelen gelukt.

Presentator Rik van de Westelaken legt in de ‘Wie is de mol? Podcast’ uit hoe ze dit seizoen te werk zijn gegaan.

Nieuwe werkwijze ‘Wie is de mol?’

Volgens hem moest er vooral érg veel getest worden. “Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen, dus de kandidaten maar ook mijn collega’s en ik, getest moesten worden voor vertrek.” Nadat iedereen getest was, moesten ze ook nog in quarantaine om zo een eventuele besmetting uit te sluiten. Nadat alle testuitslagen negatief bleken te zijn, kon de reis dan eindelijk beginnen. “We zijn als een soort bubbel gaan reizen. Dus we zijn voortdurende alleen bij elkaar geweest,” zo legt de presentator uit.

Lees ook: Wie is de Mol?-kijkers verdenken massaal déze kandidaat: ‘Een Mol met veel bravoure’

Constant blijven testen

Maar het was niet alleen de crew die voorzichtig moest zijn. Tijdens de opnames wordt er namelijk ook altijd samengewerkt met mensen uit het specifieke land, zoals bijvoorbeeld tolken, gidsen en chauffeurs. Deze mensen werden volgens van de Westelaken ook allemaal getest. Niet alleen vóór de opnames maar ook gedurende de opnames, net als de kandidaten en de crew. Zolang er negatieve testuitslagen binnen kwamen, kon alles doorgaan. “Je kunt nooit helemaal uitsluiten dat misschien iemand ergens in een hotel in je nek hoest, maar we hebben echt wel die afstand bewaard. En we hebben zo veel mogelijk geprobeerd ons aan de regels te houden.”

Andere locaties

Volgens de presentator kun je ook wel duidelijk aan de deelnemers zien dat ze bezig waren met voldoende afstand houden van elkaar. Vooral na een executie, wanneer er afscheid wordt genomen van iemand, gedroeg iedereen zich anders. Normaal gesproken zouden de deelnemers een knuffel geven aan de afvaller, maar dat was nu meestal niet het geval. “Af en toe raken mensen elkaar wel aan om te troosten.” Daarnaast vonden de opnames ook alleen maar plaats op afgesloten sets en bijvoorbeeld niet meer op een drukke markt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | RTL Boulevard, Wie is de mol podcasts
Beeld | AVROTROS

Ook interessant