Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Coronamaatregelen vanavond waarschijnlijk flink aangescherpt

coronamaatregelen-aangescherpt.jpg

Vanavond maakt het kabinet in een persconferentie bekend met welke maatregelen het gaat proberen de verspreiding van het coronavirus in te perken. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de huidige coronamaatregelen weer flink aangescherpt worden.

Volgens bronnen in Den Haag zullen onder andere de horeca en amateursporters hard worden getroffen.

Opmars

Ondanks de nieuwe maatregelen eind september, is het coronavirus nog altijd met een opmars bezig in Nederland. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5867 positieve tests per dag gemeld. Een week eerder lag dit getal nog rond 3700 positieve testen per dag. Daarom is het hoog tijd dat de coronamaatregelen aangescherpt worden, vindt het kabinet.

Horeca gesloten

Dinsdagavond om 19.00 staat de persconferentie gepland, maar er zijn al een aantal nieuwe regels bekendgemaakt. Zo zullen eet- en drinkgelegenheden hun deuren waarschijnlijk helemaal moeten sluiten, meldt de NOS. Volgens de deskundigen van het Outbreak Management Team zouden vooral onder jongeren veel besmettingen plaatsvinden in de horeca. Hoewel zij vaak niet heel ziek worden van het coronavirus, kunnen zij het wel weer overdragen op kwetsbare mensen.

Alcohol

Om te voorkomen dat mensen zelf een feestje gaan bouwen wanneer de kroegen dicht zijn, heeft het kabinet ook besloten de verkoop van alcohol in winkels te verbieden na 20.00 uur. Ook online bestellen en bezorgen van alcoholische drank is niet toegestaan.

Een feestje zit er overigens sowieso niet meer in, want gezelschappen mogen zowel binnen als buiten niet meer groter zijn dan vier personen. Ook de coronarichtlijnen rondom mensen in huis ontvangen zijn verder aangescherpt. Dat aantal wordt namelijk het maximum voor de hele dag. Je mag dus niet ’s ochtends drie vrienden ontvangen, en ’s avonds nog wat familie uitnodigen.

Teamsport en openbaar vervoer

Ook de coronamaatregelen rondom teamsporten en het openbaar vervoer worden weer wat aangescherpt. Zo lekte maandag uit dat teamsporten voor volwassenen stilgelegd zullen worden. Het openbaar vervoer zou, net als tijdens de eerste coronagolf, weer alleen voor noodzakelijke reizen zijn. Hoe lang de nieuwe, strengere coronamaatregelen blijven gelden is nog onduidelijk; dit wordt dinsdagavond tijdens de persconferentie bekendgemaakt.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | NOS
Beeld | iStock

Ook interessant