Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nu ook coronacijfers binnen de zorg bekend: 9 doden, 458 ziekenhuisopnames

cijfers-corona-in-de-zorg-bekend-9-doden-458-ziekenhuisopnames.jpg

Het RIVM maakt tot nu iedere dag de laatste cijfers rondom de coronacrisis bekend. Wat we echter nog niet wisten, is hoeveel zorgverleners door het virus zijn geraakt. Vandaag heeft het RIVM ook de cijfers van corona in de zorg naar buiten gebracht.

In totaal zijn er 13.884 zorgverleners besmet (geweest) met COVID-19. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om artsen, verpleegkundigen en huisartsen.

Corona in de zorg

Tot nu toe zijn negen zorgverleners overleden aan de gevolgen van het coronavirus, en 458 zorgverleners zijn opgenomen in het ziekenhuis met coronaklachten. Van de negen overledenen hadden er zes al last van andere gezondheidsproblemen, van de overige drie is dit niet bekend. Het is de eerste keer dat het RIVM cijfers bekendmaakt over zorgpersoneel.

Lees ook:
RIVM past corona-richtlijn over bezoek aan ouderen aan

Plaats van besmetting onbekend

Of deze zorgmedewerkers ook echt tijdens het werk besmet zijn geraakt, is niet te zeggen. Het kan namelijk ook in privésfeer gebeurd zijn, en het is daardoor lastig te herleiden waar de besmetting heeft plaatsgevonden. Ziekenhuizen doen echter wel hun uiterste best om de ‘vingerafdruk’ van het ontdekte virus te vinden, geeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, aan.

Overige cijfers

In de officiële cijfers voor het gehele land is nog steeds een daling te zien. Vandaag meldt het RIVM dat het totale dodenaantal met 84 gestegen is, en dat er eveneens 84 nieuwe ziekenhuisopnames waren. Ten opzichte van gisteren is dat een stuk minder, toen werden er 145 nieuwe doden gemeld.

Bron | Het Parool, RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant