Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Van de ellebooggroet tot hamsteren: hier kun je heuse corona-emoji downloaden

emoji-corona-margriet.jpg

De ellebooggroet, hamsteren en handen wassen zijn essentiële begrippen in deze coronacrisis. Daarom zijn daar nu ook emoji van gemaakt.

De Nederlandse Esther van Brakel en Joran Backx, die elkaar kennen van de kunstacademie, hebben maar liefst 26 corona-emoji ontworpen. De één vooral informatief, de ander behoorlijk hilarisch.

Hamsteren en werken zonder broek aan

Laten we beginnen met de grappige exemplaren. De hamster-emoji bijvoorbeeld, die bestaat uit een hamsterkop en een winkelwagentje. Of de man die zonder broek aan achter zijn laptop aan het werk is. Ook goud: de wc-rol met een kroontje erop, want wat vinden we toiletpapier heilig in deze coronacrisis.

Hamsteren emoji Heilig toiletpapier Joran Backx & Esther van Brakel
Thuis werken emoji Joran Backx & Esther van Brakel
Heilig toiletpapier Joran Backx & Esther van Brakel

Ellebooggroet en anderhalve meter afstand

Maar alle gekkigheid op een stokje: de emoji zijn ook bedoeld om meer bewustzijn te creëren omtrent het coronavirus. “De emoji is een universele taal die overal ter wereld begrepen wordt”, legt Esther uit aan Editie NL. “Het idee is dat onze exemplaren in één oogopslag en op een luchtige manier de regels uitleggen.”

Daarom zie je bijvoorbeeld ook de ellebooggroet, een poppetje dat in z’n elleboog hoest, twee poppetjes die uit elkaar staan (anderhalve meter afstand) en handen die worden gewassen met water en zeep. Ook de alarmerende symptomen zijn gesymboliseerd met emoji.

Ellebooggroet emoji Joran Backx & Esther van Brakel
1,5 meter afstand Joran Backx & Esther van Brakel
Handen wassen Joran Backx & Esther van Brakel
Symptomen coronavirus Joran Backx & Esther van Brakel

Met emoji doneren aan het Rode Kruis

Esther en Joran verdienen niks aan de emoji: je kunt ze als stickerpakket gratis downloaden. Dat gebeurt zelfs ook al in Amerika en China. Je kunt overigens wel een donatie aan ze doen. Die gaat linea recta naar het Rode Kruis.

M15

Wil jij iemand in deze tijd een steuntje in de rug geven? Dat kan met de #ikgeefomje-poster, die achterop Margriet 15 zit. Uiteraard lees je daarin ook alles over Pasen. Margriet 15 online bestellen kan ook via deze link (je krijgt ‘m gratis thuisbezorgd).

Bron | Editie NL, corona-emojis.com
Beeld | iStock, Joran Backx, Esther van Brakel

Ook interessant