Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In deze provincies wordt vanaf maandag de corona-app gebruikt

de-corona-app-in-nederland-deze-pronvicies-beginnen-te-testen.jpg

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een corona-app in Nederland. Hiermee krijg je een seintje als je in de buurt bent geweest met iemand die besmet is met het virus. Inmiddels is de app gebruiksklaar en is het tijd voor de eerste test. De CoronaMelder-app wordt vanaf aanstaande maandag 17 augustus als eerst in Overijssel en Drenthe gebruikt en getest. 

En dit is wanneer de corona-app in de rest van Nederland zal werken. 

Testen met de corona-app in Nederland

Vanaf aanstaande maandag 17 augustus is de corona-app in heel Nederland te downloaden op je smartphone. Echter heb je er op dit moment alleen wat aan als je in Overijssel of Drenthe bent, omdat daar ook de GGD met de test meewerkt. Telefoons die deze CoronaMelder-app hebben gedownload, wisselen informatie met elkaar uit. Ben je lang en dichtbij iemand in de buurt gekomen die besmet blijkt te zijn met het coronavirus? Dan krijg je een waarschuwing. Ben je zelf besmet? Dan kun je via de GGD andere appgebruikers waarschuwen. Hierbij is ook aan de privacy gedacht, zowel de GGD als de besmette persoon kunnen niet precies zien wie na de melding zo’n waarschuwing krijgen. 

Zonder klachten laten testen

Wanneer je een melding krijgt dat je in de buurt bent geweest van een besmet persoon, dan kun je je bij de GGD melden voor een coronatest. Dit mag ook als je (nog) geen klachten hebt. Hierdoor moet de verspreiding van het virus worden afgeremd. 

Lees ook: Van afspraak maken tot kosten: dít wil je weten over de coronatest

Rest van het land

Eerder zou het testen van de corona-app in Nederland plaats vinden in Twente en Rotterdam-Rijnmond. Maar door de sterke toename van het aantal besmettingen in Rotterdam is dit vervangen voor Drenthe. Daarnaast doet GGD IJsselland aan de test mee, waardoor in heel Overijssel de corona-app vanaf maandag 17 augustus kan worden gebruikt. Vanaf dan kan je ook in de rest van het land de CoronaMelder-app downloaden, alleen zal deze waarschijnlijk pas vanaf 1 september landelijk werken in samenwerking met de GGD. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | NU.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant