Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Consumentenbond: prijzen op supermarktschap blijken vaak niet te kloppen

prijzen-op-supermarktschap-blijken-vaak-niet-te-kloppen.jpg

Het is je vast weleens overkomen dat je bij de kassa van een supermarkt ineens een heel andere prijs moest afrekenen dan de prijs die op het supermarktschap stond. Dat is bepaald geen toeval, zo blijkt nu. Onderzoek van de Consumentenbond toont namelijk aan dat producten in Nederlandse supermarkten vaak verkeerd geprijsd zijn.

Bij een steekproef van de Consumentenbond bleek maar liefst één op de acht producten bij de kassa een andere prijs te hebben dan op het schap stond vermeld. Bij slechts drie van de 28 supermarkten die de onderzoekers bezochten, klopte de kassabon helemaal met de prijs die in de winkel stond aangegeven.

Waar het vaakst verkeerd?

Albert Heijn en Jumbo bleken het vaakst producten verkeerd te prijzen. Bij deze ketens was namelijk 22 procent van de artikelen verkeerd geprijsd. Aldi bleek het meest accuraat te zijn, met slechts vijf procent verkeerde prijzen. Bij Lidl klopte de prijs van zeven procent van de producten niet en bij Coop acht procent. Bij Spar klopte 11 procent niet en bij de bezochte filialen van Plus kwam de prijs bij de kassa bij 15 procent van de producten niet overeen met de prijs op het schap.

Lees ook: Zó proberen supermarkten je te verleiden om meer geld uit te geven

Consumentenbond: “Lang niet altijd nadelig”

Opvallend genoeg was bij één Jumbo-filiaal maar liefst 40 procent van de producten in het winkelmandje verkeerd geprijsd, aldus de Consumentenbond. Overigens is het belangrijk om te melden dat de verkeerde prijzen lang niet altijd in het nadeel van de consument waren. “Bij 51 producten was de prijs aan de kassa lager dan in de winkel stond aangegeven,” aldus de bond. Van 36 producten was de kassaprijs juist hoger. Het prijsverschil was gemiddeld wel groter bij die laatste categorie.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant