Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Coronateststraten richten zich nu op andere markt: soa-tests

coronateststraten-richten-zich-nu-op-andere-markt-soa-tests.jpg

Nu steeds meer mensen in ons land gevaccineerd zijn, is het een logisch gevolg dat coronatests veel minder afgenomen hoeven te worden dan eerst. Maar wat gebeurt er met al die commerciële coronateststraten? Nou, sommige zoeken het in een andere hoek. Zo zijn er meerdere testbedrijven die soa-tests gaan aanbieden, meldt BNR.

Spoedtest.nl verwacht binnen een maand de eerste soa-tests bij mensen af te leveren. Op de website kun je een test bestellen en die krijg je de volgende dag door de bus. Je kunt de soa-test vervolgens thuis afnemen en naar het lab sturen. De verwachting is dat je na aankomst in het laboratorium al dezelfde dag de uitslag krijgt.

Je betaalt zelf voor de test, maar deze is wel snel én anoniem. De soa-test kun je ook laten afnemen als je geen klachten hebt.

Soa-tests

Ook Snelkliniek wil soa-tests gaan aanbieden in de komende maand, en wil daar wellicht een eigen laboratorium voor openen. Als dat allemaal lukt, gaan ze aparte testlocaties openen voor deze tests. Coronalab.eu, die nu al op kleine schaal soa-tests aanbiedt, wil uitbreiden, ook met andere preventieve en diagnostische tests.

Lees ook:
Nog nooit verteld: ‘Ineens had ik als bijna zestiger een soa’

Gebrekkige voorlichting

Maar is dat wel zo’n goede ontwikkeling? BNR sprak ook met Soa Aids Nederland, en daar vrezen ze voor gebrekkige voorlichting en nazorg. Normaal is het namelijk zo dat de huisarts bepaalt welke test het beste voor iemand is. Commerciële testaanbieders zouden dat dus ook moeten doen, want voor iemand zelf kan dat lastig zijn om te bepalen.

Bron | BNR
Beeld | Getty Images

Margriet 40 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: een openhartig interview met Edwin Spee over zijn leven zonder Bibian, de lekkerste traktaties om van door te blijven eten, vrouwen over hun eetgewoontes, dé nieuwe modetrends en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant