Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Colette’s recept: Gado Gado

gado-gado-uitgelicht.png

Recept van de week

“Je hebt van die gerechten die altijd een succes zijn, los van het seizoen. Een van mijn favorieten daarvan is gado gado. Niet alleen erg lekker, maar ook ideaal om alle resten groenten op te maken. Elke combinatie is goed!

Je kunt gado gado heel licht houden met groenten en ei, maar als je er wat meer body aan wilt geven, kan er rijst bij. Door de groenten te stomen behouden ze smaak, kleur en vitamines.

De notensaus maak je trouwens ook helemaal zelf. Wie weet is gado gado bij jou thuis binnenkort ook een topper!”

 

Gado gado met ei en notensaus (4 personen)

-300 g wilde & witte rijst

-200 g bimi of broccoli

-100 g sugarsnaps

-3 bosuitje, in schuine stukken

-2 struikjes mini-paksoi, in lengteparten

-200 g wilde spinazie

-6 eieren

-3-4 tl gomasio*

voor de notensaus

-2 el arachide- of rijstolie

-150 g gemengde ongezouten noten, bijv amandelen en pinda’s met vlies en cashewnoten

-1 teen knoflook, fijngehakt

-2-3 el ketjap manis

-cayennepeper, zout

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bimi, de sugarsnaps en de bosui over een stoommand en de paksoi en de spinazie over een tweede en zet hem er bovenop. Laat boven een pan kokend water in ± 10 min. gaar worden. Verhit voor de notenpasta de olie en voeg de noten, op 2 el na, de knoflook en wat cayennepeper toe. Rooster licht en laat 3 min. afkoelen. Maal het mengsel dan fijn in een notenmolentje en roer er dan de sojasaus en 200 ml water door, zodat een grove saus ontstaat. Maak op smaak met zout. Hak de achtergehouden noten grof. Kook de eieren half zacht en halveer ze. Serveer de groenten en de eieren op de risjt en bestrooi met de gomasio.

*gomasio is een mengsel van zeezout en sesam, te koop bij natuurvoedingswinkels

Bereidingstijd: ± 30 min.

 

Ook interessant