Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Code geel en teststraten gesloten vanwege zware windstoten

code-geel-harde-wind-zware-windstoten.jpg

Hoor de wind waait… Het lijkt wel herfst! Het KNMI geeft code geel af voor zware windstoten. Uit voorzorg sluiten sommige teststraten zelfs de deuren.

En wat doen de weergoden om 20.00 uur, tijdens de Nationale Dodenherdenking?

Onweer en hagel

Door heel het land kunnen dinsdag windstoten van zo’n 80 kilometer per uur plaatsvinden. Langs de westkust, in het Waddengebied en in het zuiden van het land kunnen deze zelfs oplopen tot 90 kilometer per uur. Daarbij trekken er ‘felle buien’ over het land, zo omschrijft Weeronline. Naast windstoten is er vooral in de zuidelijke helft van het land namelijk ook kans op onweer en hagel.

Onstuimige Dodenherdenking

De wind en buien houden tot en met vannacht aan, maar nemen wel geleidelijk af, zo meldt het KNMI. Maar de kans is groot dat om 19.50 uur, als de kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam plaatsvindt, er nog een stevige, frisse wind kan staan in Amsterdam. Weeronline spreekt van een ‘onstuimige en koude’ Dodenherdenking. Aan koning Willem-Alexander, koningin Máxima en spreker André van Duin dus het advies om zich goed aan te kleden.

Lees ook:
Zó gaat de dodenherdenking er dit jaar uitzien

Teststraten gesloten

Uit voorzorg zijn sommige GGD-teststraten in gebieden waar het vandaag stormachtig is gesloten. Het gaat hierbij onder meer om de testraten in Zuidland, Vlissingen, en Beverwijk, en er volgen mogelijk nog meer. Mensen die hier vandaag een testafspraak hadden, worden gebeld en kunnen op een andere locatie terecht.

Bron | Weeronline, KNMI
Beeld | Getty

Ook interessant