Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Let op, code geel van kracht: het is spekglad op de weg

let-op-code-geel-van-kracht-het-is-spekglad-op-de-weg.jpg

Mensen die deze ochtend de weg op gaan, doen er goed aan om extra voorzichtig te zijn. Het is namelijk spekglad op straat en daarom is code geel van kracht.

Oppassen geblazen dus, met code geel!

Code geel

Bijna overal in Nederland vriest het vanochtend en vooral op bruggen en viaducten is het dan ook belangrijk om extra voorzichtig te zijn. De code geel geldt voor het hele land, behalve Zeeland en de Waddeneilanden. Op deze plaatsen is de temperatuur namelijk niet ver onder nul gezakt.

Lees ook: Glad op de weg? Zó voorkom je een valpartij op de fiets

Waar is het glad?

Volgens het KNMI kunnen weggebruikers flinke last ondervinden van de gladheid. In het noorden van het land is code geel op de meeste plaatsen niet meer van toepassing, maar in het westen van het land en in het oosten en zuiden geldt de waarschuwing zeker tot 11.00 uur. “Pas uw rijgedrag aan,” zo adviseert het KNMI.

Temperaturen onder vriespunt

De flinke kou, die nu door ons land trekt, is bepaald geen verrassing: deze was namelijk al eerder voorspeld, omdat er vannacht weinig wolkenvelden aanwezig waren. Hierdoor zakte de temperatuur, op meerdere plaatsen, enkele graden onder het vriespunt. Mensen die in het oosten van het land wonen hebben pech, daar blijft het namelijk vandaag koud. De temperatuur komt daar helaas niet boven de twee tot vier graden uit. In het noordwesten loopt de temperatuur mogelijk op naar negen graden.

Weersvoorspelling komende dagen

Zonnig weer hoeven we de komende dagen niet te verwachten: het blijft namelijk nat en koud. Morgen is het wisselend bewolkt en valt er verspreidt over het land zelfs een bui. Het wordt dan zo’n negen graden. Woensdag blijft het weliswaar droog, maar zakt de temperatuur weer een paar graden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant