Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Let op: vanmiddag opnieuw code geel door hagel, onweer en windstoten

vanmiddag-opnieuw-code-geel-door-hagel-onweer-en-windstoten-margriet.jpg

Moet jij vanmiddag of vanavond nog naar buiten? Dan kun je maar beter oppassen. KNMI heeft namelijk opnieuw code geel afgegeven voor het hele land. Er komen flinke onweersbuien en windstoten aan.

En alsof dat nog niet genoeg is, gaat het ook nog eens hagelen.

Stevige buien met hagel en windstoten

Weerman Martijn Dorrestein van Buienradar waarschuwt voor ‘pittig’ weer en dat doet hij natuurlijk niet voor niks. Vanmiddag ontstaan er in het zuiden buien, die naar het midden en noorden van het land trekken. Vooral in het noorden en noordoosten is er kans op stevige buien met hagel en windstoten. “In het noorden en noordoosten wordt het 27 graden vandaag, dan kan het lekker broeien. Rondom de buien kan het dan echt tekeer gaan.”

Lees ook: Deze dingen kun je beter niet doen als het onweert

Code geel

Omdat het echt gevaarlijk weer kan worden, is er code geel afgegeven. Dorrestein adviseert mensen dan ook om binnen te blijven zodra het losbarst. “En als je niet naar binnen kunt, dan moet je je zo klein mogelijk maken. Gehurkt op de grond met de hakken tegen elkaar.” Het heftige weer komt niet helemaal uit de lucht vallen: voor deze tijd van het jaar is het best normaal dat het af en toe flink losbarst. De warmte zorgt voor zomerse buien met stevige windstoten.

Rest van de week

In de loop van de week koelt het weer wat af en dan worden de buien gelukkig ook wat minder heftig. Morgen hebben we ook nog te maken met onweer, de rest van de dagen alleen nog regen. Echt strandweer gaat het dus niet worden, al zou hier zaterdag verandering in kunnen komen. Het wordt dan rond de 22 graden én de zon gaat lekker schijnen. Ook is er wat minder kans op regen.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant