Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Claudia de Breij over coming out: ‘Later wordt het beter’

claudia-de-breij.jpg

Het is vandaag Coming Out Day en die dag laat Claudia de Breij niet aan zich voorbijgaan. Op Instagram steekt de cabaretière de LGBT-gemeenschap een hart onder de riem.

Claudia de Breij (43) weet dat het moeilijk is om uit de kast te komen, maar hoopt dat mensen zich niet tegen laten houden. “Later wordt het beter,” zo schrijft ze op Instagram. De cabaretière, die ruim twee jaar getrouwd is met haar vrouw Jessica, kwam 26 jaar geleden uit de kast. En dat vond ze destijds niet makkelijk. Vooral omdat de moeder van Claudia er in eerste instantie veel moeite mee had. Inmiddels accepteren Claudia’s ouders hun dochter zoals ze is.

Jezelf zijn

Claudia hoopt vandaag anderen te motiveren om zichzelf te zijn en dat ook te verkondigen. “Het is misschien moeilijk nu je er middenin zit, maar er komt een dag dat je met een regenboogtrui aan en je leesbril op je administratie zit te doen, terwijl boven je geliefde haar haar staat te föhnen en jullie naar de agenda’s moeten kijken om te weten wie wanneer naar voetbal of tennis of pianoles of school gaat met de kinderen en het leven is, wat het voor iedereen zou moeten zijn: volstrekt normaal.” Ze eindigt haar bericht met de hashtags #comingout en #laterwordthetbeter.

Positieve reacties

De cabaretière kan met haar post op positieve reacties rekenen. “Wat mooi gezegd,” reageert iemand.

Bronnen | AD.nl, Instagram
Foto | ANP Kippa

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant