Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó kun je een citroen uitpersen zonder ook maar een druppeltje te knoeien

zo-kun-je-een-citroen-uitpersen-zonder-ook-maar-een-druppeltje-te-knoeien.jpg

Even snel een citroen nodig voor een smoothie of een baksel? Dan kun je natuurlijk eigenhandig een citroen gaan uitpersen, maar dit eindigt vaak in een kliederboel. Daarnaast komen zo ook vaak de pitjes mee en dat wil je júist niet. Voedingsdeskundige Jacqui Bain vond een veel betere manier om het sap uit een citroen te krijgen.

Ze deelde haar hack op TikTok, waarna die al snel viral ging.

Zonder te knoeien

Haar truc is eigenlijk heel simpel: je hebt alleen een metalen vleespen (of iets soortgelijks) nodig die je van de ene kant van de citroen naar de andere kant schuift. Haal de pen er vervolgens uit en begin met het uitpersen van de citroen. Je zal zien dat het citroensap er in een rechte lijn uitspuit zonder dat je knoeit. En het mooie is: er komen geen pitjes mee.

@jacquibaihn

Did you know this?! 🍋##boredathome ##lemonjuice ##lemonjuicechallenge ##healthyfood ##foodie ##healthy ##nutrition ##nutritionist

♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach

Met een stokje

Dat het trucje ook prima werkt met een houten stokje, blijkt wel uit deze video van TikTokker Johanna Westbrook. Zij probeerde de hack namelijk uit met een stokje en ontdekte dat dit dezelfde werking heeft. Handig:

@johannawestbrook

Legit didn’t think this would work ##lemonhack ##quickrecipes ##food ##foodhack

♬ original sound – johannawestbrook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Bron | TikTok
Beeld | iStock

Ook interessant