Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lekker makkelijk: vanaf nu check je in met je bankpas bij de NS

acht-dagen-een-treinen.jpg

Heel vervelend: wanneer je nog maar nét de trein kunt halen en je een te laag saldo op je OV-chipkaart blijkt te hebben. Gelukkig heeft NS een oplossing bedacht…

Het heeft alles te maken met je bankpas.

Inchecken met je bankpas

Nederlandse Spoorwegen begint deze maand met het testen van een nieuwe incheckmethode. Je kunt dan namelijk bij een aantal stations in Nederland inchecken met je bankpas of creditcard. Je hoeft dus niet meer je trein te missen omdat je een te laag saldo op je OV-chipkaart hebt.

Hoe werkt het

De test van NS vindt plaats van 19 januari tot en met 19 juli op het traject tussen Den Haag en Leiden. Op deze stations zijn er speciale poortjes met een witte sticker, waar het ‘contactloos betalen-logo’ op staat. Hier kun je dus met je bankpas of creditcard inchecken. Vervolgens kun je via de nieuwe app ‘Reizen met je betaalkaart’ controleren of je bent ingecheckt en vind je een rekeningoverzicht van al je afschrijvingen.

Deelnemende stations

Ben je benieuwd naar deze test? De volgende stations doen mee: Den Haag Centraal, Den Haag HS, Den Haag Laan van NOI, Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink en Leiden Centraal. Moet je hierna verder reizen naar een ander station, dan kun je gewoon weer je OV-chipkaart gebruiken.

Voorwaarden

Tijdens deze test kun je alleen in de 2e klas reizen en betaal je het normale reistarief, zonder korting. De contactloze bankpassen die geschikt zijn voor deze proef zijn van ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, RegioBank en ASN Bank. Creditcards van Visa en Mastercard zijn eveneens geschikt. Je kunt nu hier kijken of je met jouw bankpas mee kunt doen aan de test.

Aanmelden

Word je wel enthousiast van dit bericht van NS en wil je het graag proberen? Meld je dan hier aan voor de test! Aanmelden kan tot en met 6 februari.

Wij zijn benieuwd!

Bron: Glamour
Beeld: iStock

Ook interessant