Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dat wordt wijnen: ‘Chateau Meiland’ wint Gouden Televizier-Ring (en zó reageerde Martien)

dat-wordt-wijnen-chateau-meiland-wint-gouden-televisier-ring.jpg

Het is je vast niet ontgaan: ‘Chateau Meiland’ heeft gisteravond de Gouden Televizier-Ring gewonnen, en kaapte hem net voor de neus van ‘Expeditie Robinson’ en ‘Beste Zangers’ weg.

Martien draagt de ring vooral op aan SBS6: “Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken.”

‘Chateau Meiland’

Helemaal ongelijk heeft ‘ie niet: dit is pas de tweede keer ooit dat SBS6 een Televizier-Ring wint. De eerste keer was in 2003, toen wonnen ze met het tv-programma Hart in Aktie. Martien laat dit in zijn speech dan ook niet onopgemerkt. “Wij waren uiteindelijk het kijkcijferkanon. En het is sinds 2003 dat jullie hier stonden met een ring. Dus het is fantastisch voor SBS.”

Goudeerlijke speech

Gelukkig kan er ook een woord van dank vanaf voor SBS6. “Jullie waren de enige, niet NPO, niet RTL4, want die vonden het allemaal niks. Maar SBS, die heeft erin geloofd.” Zijn goudeerlijke speech leidt tot grote lol onder het publiek. Erica geeft al snel lachend met haar hand aan dat Martien even een beetje moet dimmen.

Wijnen

Het is best bijzonder dat Chateau Meiland heeft gewonnen: een jaar geleden wisten velen nog niet wie de familie Meiland is, nu is heel Nederland bekend met hun bekende uitspraken als ‘wijnen, wijnen wijnen!’. Martien sluit zijn speech hier dan ook heel toepasselijk mee af, mét bijbehorend dansje.

Vijfde keer mis

Voor Expeditie Robinson is het verlies zuur: zij zien de ring dit jaar voor de vijfde keer aan hun neus voorbijgaan. Nicolette Kluijver, presentatrice van het programma, gaf eerder op de rode loper al aan dat ze het nog niet zat is. “We zijn heel trots dat we er weer bij zitten. Als we hem nu niet winnen en er volgend jaar niet bij zijn, dat zou pas gek zijn.”

Bron | RTL Nieuws, RTL Boulevard
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant