Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Cecile (61) beviel van haar eigen kleinkind: ‘Ik heb er geen moment aan getwijfeld’

kleinkind.jpg

Ruim dertig jaar na haar laatste bevalling werd de Amerikaanse Cecile Eledge (61) draagmoeder van haar eigen kleindochter. Ze beviel van een kerngezond meisje, Uma genoemd, en liet daarmee een langgekoesterde wens van haar zoon in vervulling gaan.

Matthew Eledge (32) en zijn vriend Elliot Dougherty (29) besloten twee jaar geleden dat ze dolgraag een kindje wilden. De moeder van Matthew besloot haar zoon en zijn geliefde te helpen. Ze bood zichzelf aan als draagmoeder.

Hulp van zus

Er was echter één probleem: Cecile was al in de overgang geweest en niet meer vruchtbaar. Het stel had dus nog meer hulp nodig. Die kwam ook uit onverwachte hoek: de zus van Elliot bood haar eitjes aan. Met het sperma van Matthew werden de eitjes bevrucht, waarna verschillende eitjes in de baarmoeder van Cecile werden geplaatst. Ondanks haar hoge leeftijd was het de eerste keer gelijk raak.

In de wolken

Na een zware zwangerschap met veel ochtendmisselijkheden beviel Cecile afgelopen maandag van baby Uma. “Ik heb er geen moment aan getwijfeld,” zegt Cecile in een verklaring van het ziekenhuis in Nebraska. “Het ging helemaal vanzelf.” Het stel is in de wolken met het geschenk van oma Cecile. “We zijn ontzettend dankbaar hoe het hele proces is verlopen. Nu gaan we er de komende tijd alleen maar van genieten.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock, Facebook

Ook interessant