Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Niet zo alaaf: carnaval wordt nat en winderig, maar wél warm

carnaval-weersvoorspelling-regen-wind-margriet.jpg

Carnaval barst bijna los. We hebben goed en slecht nieuws over de weersvoorspelling voor het feest der zotten. Laten we met het slechte nieuws beginnen. 

Terwijl 26 februari 2019 de boeken inging als de warmste ooit, daalt de temperatuur zeker acht graden vanaf donderdag. En dit weekend wordt het ook nog eens nat.

Motregen en wind

Zaterdag trekt er motregen over het land. Gelukkig houden carnavalsvierders het in het zuiden overdag nog grotendeels droog, bericht Weeronline. Het wordt tien tot twaalf graden, maar door de vrij stevige wind kan het wat kouder aanvoelen.

Meer regen

Zaterdagavond- en nacht kan het wel even flink gaan regenen. Dit onstuimige weer houdt aan tot en met maandag. “De plaatsen die maandag hun optocht houden, moeten naast buien ook rekening houden met een stevige wind”, zo schrijft Weeronline. Dinsdag gaat die wind wat meer liggen en laat de zon zich weer zien. Er kan nog een bui vallen, maar het is minder nat dan zondag en maandag.

Geen vrieskou

Maar dan het goede nieuws. Weet je nog, vorig jaar? Toen was het ijskoud tijdens carnaval. Overdag kwam de temperatuur niet boven 4 graden uit en ’s avonds en ’s nachts vroor het en werd er gewaarschuwd voor onderkoeling en gladheid. Dan komen we er met de temperaturen van dit jaar goed vanaf. Positief blijven, waai niet uit je carnavalspak en feestmuts op: we zijn niet van suiker, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Weeronline
Beeld | ANP

Ook interessant