Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wát een held: Canadees redt vastgevroren kittens met warme koffie

wat-een-held-canadees-redt-vastgevroren-kittens-met-warme-koffie.jpg

Toen de Canadese Kendall Diwisch tijdens zijn werk stuitte op drie vastgevroren kittens, twijfelde hij geen moment. De man goot wat warme koffie rondom de diertjes zodat hij ze uit de sneeuw kon trekken.

De beelden van zijn reddingsactie gaan momenteel de hele wereld over.

Zwaar werk

Kendall, die werkt voor een oliemaatschappij, was bezig met het inspecteren van putten in de buurt van Alberta, in het oosten van Canada. Niet bepaald een fijne taak, want de temperaturen kunnen daar in deze periode tot ver onder het vriespunt dalen.

Lees ook: man twijfelt geen moment en redt hondje uit bevroren meer

Huilende vastgevroren kittens

Toen hij terugreed van zijn werk kwam hij plotseling drie huilende kittens tegen. De diertjes huilden, omdat ze vastgevroren zaten in de sneeuw en geen kant op konden. Kendall hoefde niet lang na te denken en stapte direct uit zijn auto. Met de hulp van zijn warme koffie wist hij de kittens los te maken, iets wat duidelijk in deze video is te zien:

Nieuw huis voor kittens

Dankzij zijn reddingsactie is Kendall tot een heuse held gebombardeerd. De beelden van zijn actie met de vastgevroren kittens gaan de hele wereld over en zijn filmpje is al meer dan een half miljoen keer bekeken. Met de kittens gaat het inmiddels goed, zo laat Kendall op Facebook weten. “De beestjes zijn erg aangesterkt en hebben een nieuw onderkomen. Ik ben zo blij dat dit verhaal zo’n mooi eind heeft gekregen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | YouTube, Facebook
Beeld | iStock

Ook interessant