Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze kerstcadeaus worden het vaakst doorverkocht

deze-kerstcadeaus-worden-het-vaakst-doorverkocht.jpg

De feestdagen gaan niet alleen gepaard met lekker eten, maar ook vaak met het uitdelen van cadeautjes. En de gulle gever gaat nog wel eens de mist in, blijkt uit cijfers van een Belgisch onderzoek. Sommige mensen zijn namelijk zo ongelukkig met hun gekregen cadeautjes dat ze het na de feestdagen hebben doorverkocht.

Veel tweedehands websites zoals Marktplaats zien een enorme piek in aangeboden spullen rondom de feestdagen. Daarnaast blijkt uit een enquête onder 1000 mensen dat 12 procent van de kerstvierders hun cadeau weleens heeft geprobeerd door te verkopen.

Top vijf doorverkochte cadeautjes

Uit de enquête blijkt dat vooral cadeaus in de categorie kleding vaak worden doorverkocht. Zo’n 20,6 procent van de mensen die aangaf weleens een presentje door te verkopen zei dat het ging om een fout mode-item. Andere cadeaus die slecht in de smaak vallen zijn decoratie-artikelen (18,1 procent), boeken en stripboeken (16,7 procent) en parfum en cosmetica (14,7 procent). Tot slot verkoopt zo’n 13,6 procent van de ondervraagden een waardebon door in de hoop er zelf nog wat aan te verdienen.

Onopvallend

Waarom juist die cadeauartikelen het meest worden doorverkocht is niet bekend. “In de meeste gevallen gaat het om producten die we al hadden of die niet in de smaak vallen”, verklaart Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van de site 2dehands.be. En je zou misschien denken dat mensen het doorverkopen van hun cadeau een beetje geheim houden, maar niks is minder waar. “Steeds vaker plaatsen ze bij hun zoekertje dat het om een ‘fout cadeau’ gaat en waarom dat zo is. Zo weten potentiële kopers meteen dat het product nog niet werd gebruikt en verkrijgbaar is aan een interessante prijs”, legt Vidanovski uit.

Niet helemaal schaamteloos

Zijn we dan écht allemaal zo schaamteloos geworden? Gelukkig niet. Zo’n 25,9 procent verkoopt hun foute cadeaus niet door omdat ze bang zijn om de gulle gever te beledigen. Storen ze zich toch te veel aan deze presentjes? Dan geeft 9 procent aan deze liever weg te geven of cadeau te doen aan iemand anders.

Lees ook
Hier scoor je de tofste kerstcadeaus

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant