Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kom je net een stukje cadeaupapier te kort? Probeer dan deze handige truc!

cadeaupapier-truc.jpg

Sta jij op kerstavond ook nog last minute alle cadeautjes in te pakken? Grote kans dan je zo vlak na Sinterklaas flink door je voorraad inpakpapier heen bent. En niets is zo irritant als wanneer je laatste stukje inpakpapier nét te kort is voor je cadeautje.

Maar gelukkig gaat er op internet een handig trucje viral waardoor het toch past!

Cadeaupapier truc gaat viral

Stond je al klaar met een oude krant of zat je wanhopig de openingstijden van de dichtstbijzijnde cadeauwinkel te checken? Geen nood. Er is een heel simpel trucje waarmee je het laatste restje cadeaupapier gewoon kunt gebruiken. En déze lifehack ging vorige kerst helemaal viral op Twitter. ‘Dit verandert je leven voorgoed’, reageert één van de fans enthousiast.

Het werkt als volgt

Het is eigenlijk te simpel voor woorden: normaal gesproken zal je een cadeautje eerst horizontaal op het papier leggen. Kom je aan de zijkanten papier te kort? Dan kan je het vaak nog horizontaal proberen. Wanneer ook dit niet past, zullen de meeste mensen de hoop opgeven. Toch hoeft dit niet! Want de kans is groot dat het wel past wanneer je het cadeau 45 graden draait, zodat het diagonaal op het papier ligt. Bekijk hieronder de truc in beeld:

Niet op alle cadeaus toepasbaar

Nog niet overtuigd? Vele kerstmannen en -vrouwen gingen je online al voor en raken niet uitgepraat over dit handige trucje. De hack werd op Twitter in één dag 33.000 keer geliket en 10.000 keer gedeeld. ‘Het bespaart tijd én papier’, valt in de reacties te lezen. ‘Dit verandert je leven voorgoed.’ Toch zit er een kleine ‘maar’ aan. Deze lifehack is niet op álle cadeaus toe te passen. Een bal, of een andere ronde vorm, wordt bijvoorbeeld al lastig. In veel gevallen is het echter een beter alternatief dan een oude krant!

Lees ook:
Slechte inpakker? Geen paniek: rommelige cadeaus geven juist succes

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant