Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Buitenlandse liefde? Onder déze voorwaarden mag hij/zij Nederland weer in

buitenlandse-liefde.jpg

Goed nieuws voor Nederlanders met een buitenlandse liefde: zij mogen hun vriend of vriendin namelijk weer naar Nederland laten komen. Vanaf vandaag wordt het inreisverbod versoepeld voor buitenlanders die een relatie hebben met een Nederlander, maar door corona-maatregelen het land niet meer in mochten.

Nederland had in eerste instantie de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken, maar vanaf vandaag mogen buitenlandse partners van Nederlanders wél weer de grens over.

Belangrijke voorwaarden

Dit is wel onder bepaalde voorwaarden: zo moeten zij kunnen aantonen dat er sprake is van een duurzame relatie. Geliefden die naar Nederland komen moeten dan ook een handgeschreven verklaring ondertekenen. Hierin verklaren zij onder andere dat hun relatie al langer dan drie maanden duurt en dat zij elkaar regelmatig hebben gezien. Deze verklaring is ‘op straffen van meineed’: dit betekent dat ervan wordt uitgegaan dat je eerlijk bent. Als achteraf blijkt dat je toch gelogen hebt, dan kun je aangeklaagd worden. Al deze bewijsstukken en verklaringen moeten bij aankomst op Schiphol aan de marechaussee worden getoond.

Lees ook: Híer moet je rekening mee houden als je naar een code oranje-vakantieland gaat

Verplicht retourticket

Daarnaast moeten de buitenlandse partners ook over een retourticket beschikken. Dit betekent dus dat ze niet voor onbeperkte tijd in Nederland mogen komen. Het verblijf mag maximaal 90 dagen duren. Komen ze uit een land waarin code oranje geldt, dan moeten ze voor veertien dagen in thuisquarantaine gaan bij aankomst in Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant