Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Budgettrend: delen & ruilen!

ruilen.png

Een financiële dip overgehouden aan de feestmaanden? Geen nood. Ruil en leen de handigste spullen en diensten, gewoon in de buurt! Van grasmaaier tot verse maaltijd. Originele initiatieven en community’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Ruilen en delen is hip, groen en doeltreffend. Dus, aan de slag.

Vorkje meeprikken

Weer te veel gekookt? Meld het aan en iemand komt het ophalen. Tienduizenden mensen hebben zich al geregistreerd op thuisafgehaald.nl. Op deze website kun je maaltijden aanbieden voor mensen in de buurt, en omgekeerd kun je zoeken naar particulieren die hun kookkunsten tegen kostprijs willen delen met anderen. Geniet van de lekkerste maaltijden, leer je buren kennen en voorkom zo dat er voedsel in de vuilnisbak verdwijnt.

Huren van de buren

Je kent het wel, grasmaaier, zaag, hamer of reisrugzak; spullen die je vaak niet in huis hebt en tóch af en toe nodig hebt. Er zijn vast buren die erover beschikken. Bij peerby.nl log je even in en zie je precies waar er in jouw buurt de spullen te leen worden aangeboden die jij nodig hebt. Even chatten en de afspraak is gemaakt.

Samen repareren

Nieuwe aanschaffen? Welnee, in 2015 is het: repareren! Er zijn repair-cafés in de buurt waar mensen spullen repareren i.p.v. ze weg te gooien. Een mooi initiatief waarbij je zelf ook leert het een en ander in elkaar te zetten, mensen weer aan het werk helpt en het milieu een handje helpt. Van gaten in je sok tot kapotte televisies: samen repareren onder het genot van een gezellig drankje en een praatje.

Eigen kledingparty

Zit je ook met een kast vol, maar niets om aan te trekken? Of heb je wat miskopen gedaan? Je vriendinnen hebben waarschijnlijk hetzelfde. Zet een lekker hapje en drankje klaar, laat je vriendinnen komen met hun overbodige kleding en de kledingparty is begonnen. Zo krijgt iedereen weer een nieuwe garderobe.

Woning delen op vakantie

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun eigen huis te verhuren als ze zelf op vakantie zijn. AanZee.com is bemiddelaar in de verhuur van particuliere vakantiehuizen. Verhuur je huis en zo is je vakantie misschien al terugverdiend. De huizen die Aan Zee aanbiedt zijn stuk voor stuk bijzonder: een vrijstaande villa in kunstenaarsdorp Bergen, een grachtenpand in Amsterdam of een landelijk boerderijtje.

Deel je dier

Zelfs huisdieren worden gedeeld. Niet in de positie om een hond of kat dagelijks te verzorgen maar wel tijd en zin om zo’n lief dier een korte periode te verzorgen? Dat kan. Op Verhuisdieren.nl kun je je opgeven voor een logeerdier. Bij logeerdieren komen mensen die tijdelijk een logeeradres voor hun huisdier zoeken in contact met mensen die graag tijdelijk op een huisdier willen passen.

Doe jij al mee?

Ook interessant