Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bruiloft uitstellen? Dit koppel gaf elkaar online het jawoord, met duízenden toeschouwers

online-bruiloft-margriet.jpg

Vanwege de coronamaatregelen hebben al veel koppels hun bruiloft uit moeten stellen. De Indiase Sushen Dang en Keerti Narang hadden daar geen zin in en besloten tóch te trouwen. Omdat het koppel niet naar elkaar toe kon reizen, gaven ze elkaar het jawoord tijdens een online ceremonie.

Duizenden gasten waren getuige van het bijzondere moment.

Bruiloftseizoen in India

Niet alleen in Nederland, maar bijna óveral ter wereld zijn grote evenementen vanwege de coronacrisis niet toegestaan. Dat betekent dat ook veel mooie momenten uitgesteld moeten worden, zoals bruiloften. Hartstikke vervelend, vooral als je alles al tot in de puntjes gepland had. In India is op dit moment het ‘bruiloftseizoen’ in volle gang: normaal worden er jaarlijks meer dan tien miljoen huwelijken voltrokken. Die moesten dit jaar allemaal afgeblazen worden.

Online bruiloft

Sushen en Keerti zagen dit echter niet zitten, en wilden tóch trouwen op de datum die ze gepland hadden. Helaas woonden ze meer dan 1300 kilometer bij elkaar vandaan. Sushen zat in Mumbai, en Keerti in Bareilly. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om naar elkaar toe te reizen. Dus bedachten ze een andere, creatieve oplossing. Ze besloten elkaar online het jawoord te geven, via het videobelplatform Zoom.

Duizenden online gasten

En die bruiloft werd, geheel in Indiase stijl, gevierd met duizenden gasten. In de Zoom-ceremonie namen honderd gasten deel, maar via de online livestream op Facebook keken maar liefst 16.000 mensen mee. “We hadden nooit gedacht dat zelfs onze online bruiloft zo groot zou zijn”, zegt Sushen hierover tegen AFP. De video van hun bruiloft is inmiddels 260.000 keer bekeken en Sushen en Keerti voelen zich ‘ware beroemdheden’.

Traditionele ceremonie

De ceremonie was – afgezien van dat hij online plaatsvond – traditioneel. De priester voerde rituelen uit vanuit zijn eigen huis. Er werden visagisten en kledingexperts ingehuurd voor de bruid, en er was een volkszanger om de ‘aanwezige’ gasten te vermaken. Het feest werd afgesloten door een Bollywood-dansvoorstelling van de nichtjes van de familie.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

M20

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant