Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Brits koningshuis druk bezig met ‘noodplan’ voor terugkeer Harry en Meghan

harry-en-meghan.jpg

Of prins Harry en Meghan Markle echt hun rust gaan vinden in Canada, is nog maar de vraag. De twee zouden nu al zwaar gebukt gaan onder de hevige media-aandacht. Prins Charles en prins William zouden zelfs vrezen dat het ‘kwetsbare’ koppel binnenkort weer zal terugvluchten naar het Verenigd Koninkrijk.

Dat meldt de gezaghebbende Britse krant ‘The Times’.

Hevige media-aandacht

Harry en Meghan gaven onlangs -in ruil voor vrijheid- hun koninklijke titels en donaties op, maar volgens bronnen in het Britse koningshuis staat het koppel nu al zwaar onder druk door de hevige media-aandacht in Canada. Daarnaast maken familieleden zich zorgen over het effect dat de ‘breuk’ op Harry en Meghan heeft.

Lees ook: protest in Canada om komst Harry en Meghan

Andere behandeling

De breuk met het koningshuis heeft er namelijk ook voor gezorgd dat Harry en Meghan nu door de tabloidpers worden behandeld als ‘gewone beroemdheden’, wat betekent dat ze dag en nacht gefotografeerd kunnen worden. Zo werd een nietsvermoedende Meghan vorige week nog gespot tijdens een wandeling met de kleine Archie. Het is dan ook nog maar de vraag of de twee echt rust zullen vinden in Canada.

Altijd welkom

Bronnen in het koningshuis melden dat prins Charles en prins William daarom ‘de hand hebben uitgestoken’ naar Harry en Meghan. “Men heeft hen gezegd dat er altijd liefde en affectie voor hen ‘on standby’ staat”, aldus een bron. Charles en William zouden hen gezegd hebben dat ze altijd voltijds mogen terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk, zonder dat ze daarbij hun officiële verplichtingen weer op zich moeten nemen.

Zorgen om het stel

“Het paleis maakt zich grote zorgen, want ze zijn erg kwetsbaar buiten de familie”, aldus een bron van ‘The Times’. “Je ziet hoe de situatie daar de afgelopen dagen al uit de hand is gelopen. Iedereen is het erover eens dat het koppel fragiel is.” Het Britse koningshuis zou daarom bezig zijn met een noodplan voor het geval Harry en Meghan van mening veranderen en om terugkeer gaan vragen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad.be
Beeld | Getty

Ook interessant