Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Boer zoekt vrouw – de nabespreking: over prille liefde en bidden voor een stiefmoeder

boer-zoekt-vrouw-herman.jpg

Margriets Ilona Oerlemans is groot Boer zoekt vrouw-fan. Elke maandag blikt zij terug op de laatste uitzending.

Herman heeft gekozen! Volgens mij dóén ze het erom bij de montageafdeling: het groentje van dit jaar – of zelfs uit de volledige BZV-geschiedenis – steeds als eerste laten kiezen, zodat het líjkt alsof hij er geen gras over laat groeien. Maar dat gras stond inmiddels zó hoog, dat het een wonder is dat Fleur er überhaupt een pad naar de liefde in heeft kunnen vinden. ‘Wat ik nu voel, is volgens mij wat ik moet voelen voor iemand,’ zei ze. En Herman voelde hetzelfde. Zo konden ze na het keuzemoment dan eindelijk vol overgave voor elkaar gaan. Vol overgave op z’n Fleurs en Hermans dan: elkaar omhelzen en hand in hand aan tafel zitten. De enige keerzijde aan dit prille geluk is dat Hermans zusje voortaan haar kopstem met iemand anders moet oefenen.

Olke gaat in zijn zoektocht naar de ware een stuk voortvarender te werk. Leerde hij vorige week Sandra al een stuk beter kennen, dit keer was Alberdien de gelukkige. Op het moment suprème stond de camera helaas wel erg ver weg. Het is te hopen dat het er iets minder ingewikkeld aan toeging dan het hand in hand lopen, want dat lijkt me ergonomisch voor beiden geen pretje. Gelukkig is Alberdien snel tevreden. ‘Even lekker tegen iemand aan lopen, is voor mij al geweldig,’ sprak ze.

In Roemenië is het vooralsnog vooral ingewikkeld. Mara wordt alsmaar onzekerder van de levenservaring van Susanne. En Susanne durft zich maar niet open te stellen. Ondertussen zegt David bij allebei kriebels in zijn buik te voelen, maar mijmert hij tijdens het boodschappen doen met Mara over een gezamenlijke toekomst. ‘Stel je voor: jij blijft… Ik kijk daar eigenlijk heel erg naar uit, weet je dat?’ verklaart hij. Susanne, achtergebleven op de boerderij, blijkt in de tussentijd haar frustratie over zichzelf op een meloen te hebben botgevierd. Nooit geweten dat je zó belachelijk veel plakken uit zo’n ding kunt halen!

Nee, dan zijn de voedselvoorraden bij Marc een stuk kariger, met slechts twee verse eitjes. Maar ja, voerconversie hè. In elk geval geeft Anke aan dat ze eindelijk is geland én dat ze het idee heeft dat er wel een klik is. Ook Annekim ziet het helemaal zitten. Marc zelf zegt dat hij kriebels heeft, maar blijft toch vooral erg praktisch. Een relatie met Anke lijkt hem lastig, want ‘die zit waarschijnlijk vaak in Nederland.’ En Annekim woont en werkt dan wel in Zambia, maar heeft het zo druk dat Marc vermoedt dat ze elkaar niet vaak kunnen zien. Ach, veel maakt het kennelijk ook niet uit, want zoals Marc het zelf zegt: ‘Het leuke aan een relatie is dat je iets om je heen hebt.’

Bij Riks is er ook ‘iets’. Iets heel erg beklemmends. Zo’n beetje de eerste zin van zoontje Owen is: ‘Een van jullie moet m’n stiefmoeder worden en met m’n vader trouwen.’ En voor alle zekerheid bidt-ie ook nog maar even voor een nieuwe stiefmoeder. Nou wisten we al wel dat de kerk een grote rol speelt in Riks’ leven, maar inmiddels is duidelijk dat die kerk een absolute hoofdrol speelt. Volgens de kerkleider is Riks zelfs ‘een van onze meest toegewijde leden als het gaat om het kerkbezoek op zondagochtend.’ Waarop Eline droogjes concludeert: ‘Hij is wel heel erg met het geloof bezig.’ Je moet er zin in hebben. Marit hééft er zin in, zo blijkt. Dus als God het wil, komt het uiteindelijk ook in Canada helemaal goed. Heeft Riks straks zijn rolmodel en Owen (en zusje Olivia) de zo vurig gewenste stiefmoeder. Er schijnt nog een plekje vrij te zijn in de kerk.

Foto | Boer zoekt vrouw internationaal

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant