Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Boer zoekt vrouw – de nabespreking: over pannensets en eindelijk zoenen

boer-zoekt-vrouw-marc-zonnebrand-smeren.jpg

Coördinator tekstredactie Ilona Oerlemans is groot Boer zoekt vrouw-fan. Elke maandag blikt zij terug op de laatste uitzending.

Zondag 26 maart 2017 gaat de boeken in als de dag waarop de internationale editie van Boer zoekt vrouw eindelijk veranderde in Boer zóént vrouw. In Texas trakteerde Olke zijn ‘famke’ en ‘sunshine’ op een picknick omringd door nieuwsgierige koeien. En Sandra greep haar kans. Helaas ontnemen bomen het zicht op hét moment van de picknick, maar de zoengeluiden laten weinig te raden over. Olkes ‘Dit is wel een leuk momentje,’ zegt ook genoeg. Goddank zoenen ze daarna nog openlijk. Misschien had Alberdien tóch iets beter de kunst moeten afkijken van de koeien die ongegeneerd Olkes auto staan af te lebberen. En misschien had ze ook íéts beter naar Olkes Engels moeten luisteren. Had ze de serveerster in het restaurantje waar ze later steak eten tenminste niet keihard beledigd met haar ‘Mine too, hoor,’ als antwoord op de vraag of het vlees in orde is. Olkes eigen vlees wordt ook goedgekeurd als ze met z’n drieën in de hottub zitten. Alberdien geeft aan dat ze daar veel liever alleen met Olke in zit en dan zónder kleren. Het is voor haar te hopen dat Sandra’s kansberekening niet klopt, anders kan dit weleens de laatste keer zijn geweest in de hottub. Kan ze thuis weer fijn gaan planken.

Thuis, dat is voor Anne en Fleur inmiddels gewoon waar Herman is. Beiden stellen zich steeds meer open en worden zowaar jaloers. Anne vertelt Herman dat ze weleens verliefd is geweest, maar na haar eerste zoen… Keihard werd afgewezen. Waarop Herman droogjes opmerkt: ‘Je bent er wel even heel dichtbij geweest. Bij mij is het nooit zo ver gekommen.’ Mocht het ooit wel zo ver kommen, dan zit er alvast een fijne brocantewinkel in de buurt voor de uitzet. Want zoals Herman het zelf zegt: ‘Ik ben niet iemand voor een complete pannenset.’ Zijn dekseltje lijkt hij wel te hebben gevonden. Zou het Anne zijn of toch Fleur? Laatstgenoemde is nog nooit verliefd geweest en heeft ook geen idee hoe dat voelt. ‘Voel je wat raars?’ vraagt Herman. Op Fleurs ja: ‘Dat zou het kunnen zijn.’

Ondertussen in Roemenië… Heeft David een overeenkomst met Herman. Waar Herman onbewust een lookalike van zijn moeder heeft gekozen, vertelt David Mara in een veld vol gewassen dat ze zo op zijn moeder lijkt. En dat is positief bedoeld. Aan de randen van datzelfde veld wordt Susanne continu toegetoeterd door voorbijrijdende vrachtwagens. Volgens David ‘omdat er hier altijd vrouwen langs de kant van de weg staan…’ Net als de vrachtwagenchauffeurs vindt David Susanne ‘supersuperleuk’. Susanne vindt het vooral moeilijk om zich helemaal bloot te geven. Ondanks haar levenservaring. Dat laatste is weer iets wat Mara, die zich wél openstelt, zo mist. God, wat vullen ze elkaar goed aan, zo met z’n drietjes.

De vrouwen van Marc kunnen niet wáchten tot ze níét meer met z’n drietjes zijn. Onder alle idyllische beelden woedt een stille strijd. Annekim gaat het voortvarendst te werk. Bij de picknick aan de oevers van een fraai riviertje vraagt ze of Marc haar rug wil insmeren. En als ze later samen onder de parasol zitten, volgt er zowaar Een Echt Gesprek Met Marc. Historisch moment. Dat is het jetski-moment trouwens ook, historisch. Marc houdt eerst Annekim en dan Anke eens goed vast. Om vervolgens te constateren: ‘Lichamelijk anders, beiden.’ Tsja, da’s wel vaker met vrouwen.

Bij Riks is er weer een worstmomentje (‘Ik hoop dat jullie beter met worst zijn,’ zegt hij in een poging iets eetbaars te maken), wat bij mij nostalgische gevoelens oproept naar de speeddate. Ik mis Miss Helium! Er gebéúrt zo weinig in Canada. Eline en Marit hebben beiden wel gevoelens voor Riks, maar Riks zelf is zo… zo… Duuuusssss… Of in zijn eigen woorden: ‘Ik ben nog op zoek naar wat meer vlinders.’ Hopen dat het snel wat minder koud wordt, want bij deze temperaturen gaat er weinig fladderen.

Foto | Boer zoekt vrouw internationaal

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant