Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

BN’er deelt foto van koning Willem-Alexander als piloot op het vliegveld

koning-willem-alexander-piloot.jpg

Dat Willem-Alexander regelmatig vlieguren maakt als piloot, weten we. Toch blijft altijd een beetje geheim gehouden op welke vluchten de koning dan precies werkt. 

Maar ja, als je hem pal voor je neus ziet staan terwijl je wacht voor de gate, weet je natuurlijk al genoeg. Het overkwam collega’s van presentatrice en mode-ontwerpster Nikkie Plessen.

Griekenland

“Wanneer een deel van je team naar Athene reist en koning Willem de piloot is,” schrijft ze bij een kiekje waarop de koning bij een gate staat. Hij vloog dus naar Griekenland.

Vliegen met Willem-Alexander

Willem-Alexander haalde in 1985 zijn eerste vliegbrevet – een jongensdroom – en werkt inmiddels al 23 jaar lang als co-piloot voor KLM. Dat is geen geheim, maar het wordt ook niet van de daken geschreeuwd als de koning in een bepaald vliegtuig aan het werk is. “Vóór 11 september stond de deur van de cockpit gewoon open en kwamen mensen regelmatig een kijkje nemen. Ze vonden het leuk of verbazingwekkend dat ik daar zat,” vertelde hij zelf in een interview met De Telegraaf.

Stem van de koning

Maar na de terroristische aanslag in Amerika is de cockpit nu altijd dicht. Oplettenden zullen Willem-Alexander dan aan zijn stem moeten herkennen bij het omroepen tijdens de vlucht. “Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik námens captain en bemanning de passagiers welkom heet, dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen,” aldus onze bescheiden koning tegen de krant. Bovendien loopt hij altijd aardig incognito het vliegtuig over, met z’n pilotenpet op. Helaas kun je je vlucht dus niet erop uitkiezen. Je moet maar net geluk hebben. En dat hadden de passagiers van de vlucht naar Athene dinsdag.

Koning Willem-Alexander piloot Nikkie Plessen Margriet

Bron | Blauw Bloed, De Telegraaf
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant