Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit bedoelt premier Rutte met een ‘blokjesverjaardag’ (die hij dus streng afraadt)

dit-bedoelt-rutte-met-een-blokjesverjaardag-die-niet-meer-mag.jpg

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, geldt vanaf woensdagavond een aantal nieuwe, strenge coronamaatregelen. Zo kun je voorlopig beter geen blokjesverjaardag houden, zei premier Mark Rutte tijdens de persconferentie.

Eh… een wát?

Blokjesverjaardag

Je verjaardag vieren in de coronacrisis is behelpen. Het bezoek over de dag verspreiden dan maar? Nou, beter beperk je de visite tot maximaal één groepje van drie mensen per dag, zo luidt het ‘zeer dringende advies’ van het kabinet nu. “Dus niet een verjaardag vieren met elk uur nieuwe gasten. Geen blokjesverjaardagen meer.”

(Verjaardag)visite verspreiden/beperken

Met ‘blokjes’ verwijst hij dus naar een soort creatief, zogenaamd coronaproof schema voor (verjaardags)visite. Maar dat raadt ‘ie dus sterk af: hoe meer mensen er (binnen één dag) bij je over de vloer komen, hoe groter de kans op besmetting met en verspreiding van het coronavirus. Verspreid de visite dus bijvoorbeeld liever over een week of zelfs een maand. Maar als het even kan, is je sociale fysieke contacten zo veel mogelijk beperken nog altijd het best.

Lees ook:
Waarom social distancing je vriendschap juist kan versterken

Blokjes… kaas?

Op Twitter heerst nogal wat hilariteit over de ‘blokjesverjaardag’. Want wat is er oer-Hollandser dan blokjes kaas op een verjaardagspartijtje? De boodschap is in elk geval duidelijk: je verjaardag vieren zal voorlopig even heel sober moeten. Of in een kerk, want daar zijn nog wel dertig man toegestaan, grapt iemand.

Bron | Rijksoverheid, Twitter
Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Ook interessant