Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Blinde hond Smiley helpt zieken en gehandicapten

goldenretriever1.png

Smiley, deze prachtige Golden Retriever, is blind geboren, maar hij laat zich hierdoor zeker niet tegenhouden. Hij lijkt zelfs nergens last van te hebben en kan zich prima redden. 

Smiley is altijd vrolijk en blij en ook nog eens ontzettend lief. Hierdoor doet hij het goed als therapiehond voor zieken en gehandicapten, hij laat ze zich gelukkig voelen. Als therapiehond helpt de Golden Retriever jong en oud. Sommige patiënten van Smiley lachen nooit, behalve als Smiley op bezoek komt. De moeder van een autistisch meisje vertelt dat haar dochter nooit stil kon zitten, totdat Smiley er was. Samen met Smiley zat ze wel een half uur lang op dezelfde plaats op de grond te knuffelen en in een boekje te bladeren.
smiley2

Doordat Smiley niets kan zien, botst hij vaak tegen dingen aan. Als hij op je af komt rennen, weet hij ook niet precies wanneer hij moet stoppen. Verder redt hij zich hartstikke goed en ondervindt hij er geen hinder van dat hij niets kan zien. Hij kwispelt altijd, is erg speels en nieuwsgierig en altijd in voor een stoeipartij. Hij vindt het daarnaast erg fijn om bij mensen te zijn.

goldenretriever2

De band tussen Smiley en zijn baas, Joanne Morisson, is bijzonder. Smiley kent haar door en door, van het geluid van haar voetstappen tot haar stemgeluid. Haar signalen laten hem weten of hij veilig is of wanneer er een obstakel in de weg ligt. Doordat zijn andere zintuigen zo goed zijn ontwikkeld, kan hij een mooi leven leiden. Joanne vertelt dat ze Smiley altijd zoveel mogelijk zelf zijn omgeving heeft laten ontdekken zodat hij nu precies weet hoe hij zijn instincten moet gebruiken zonder dat er altijd mensen in de buurt moeten zijn die op hem letten.
smiley

Wat kunnen we leren van dit verhaal? Joanne vat het samen: “Dat honden kunnen ‘herstellen’ na een slechte start in het leven. Ze leven niet in hun verleden en ze hebben geen medelijden met zichzelf. Ze leven in het moment.”

Wij vonden dit een prachtig verhaal, van een bijzondere hond, dat het delen waard is.

Bron: Boredpanda.com & Mymodernmet.com


Ook interessant