Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Een simpele blaar werd deze 23-jarige vrouw bijna fataal

een-simpele-blaar-werd-deze-23-jarige-vrouw-bijna-fataal.jpg

Toen de Britse Gemma Downey onlangs een blaar op haar hiel ontdekte, maakte ze zich niet direct zorgen. Ze wist dat haar nieuwe espadrilles de oorzaak waren en besloot er gewoon een blarenpleister overheen te plakken.

Ze hoopte dat haar blaar na een paar dagen minder zou worden, maar niets bleek minder waar; Gemma bleek in levensgevaar te verkeren en moest direct worden behandeld.

Vreemde kleur

Het begon allemaal heel onschuldig: Gemma had nieuwe espadrilles gekocht en merkte dat haar hiel tegen de schoenwand schuurde. “De blaar die vervolgens ontstond zag eruit als een snee. Ik heb er een pleister op gedaan, maar zag later dat de blaar een vreemde kleur kreeg. Vanaf dat moment ging het alleen maar slechter”, aldus Gemma.

Opgezwollen enkel

Het Britse model kon niet meer normaal lopen en had helse pijn. “Mijn voet begon steeds dikker te worden, waarna ik besloot naar de dokter te gaan”, zo vertelt Gemma. De dokter schreef haar antibiotica voor, maar Gemma merkte al snel dat dit niet aansloeg. “Ik liet me uiteindelijk in het ziekenhuis onderzoeken, maar daar konden ze niks vinden.”

Blaar werd haar bijna fataal

Toen Gemma zich de volgende ochtend nóg slechter voelde, wist ze zeker dat er iets ergs aan de hand was. “Ik liet me nog een keer onderzoeken en na twee dagen kwam de diagnose sepsis (bloedvergiftiging) naar boven.” Sepsis is een infectie waar je lichaam heel heftig op reageert, waarna je ernstige ziekteverschijnselen krijgt. Als het niet goed behandeld wordt, kun je er zelfs aan overlijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Waarschuwing

Voor Gemma liep het gelukkig goed af, maar de Britse vrouw is zich er maar al te bewust van dat het ook heel anders had kunnen lopen. Ze hoopt met haar verhaal dan ook andere mensen te waarschuwen. “Mocht je een gek uitziende wond hebben, ga dan altijd naar de dokter. Je weet maar nooit of het levensbedreigend kan zijn.”

Foto’s van de wond kun je hier zien.

Bron | Pretty52
Beeld | iStock

Ook interessant