Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bineke verloor haar zoon Floris aan kanker: “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met hem bezig ben”

bineke-header.jpg

Enkele jaren geleden vertelde Bineke in Margriet haar verhaal, over haar zoon Floris die ze verloor aan jeugdkanker. En hoe je verder gaat als je een kind verliest. Na zijn overlijden lanceerde ze FLO23, een sieradenlabel ter ere van hem en de mooie herinneringen die hij achterliet. “Dankzij het label ben ik elke dag met hem bezig, op een constructieve manier.”

‘Ik moest opnieuw leren leven’

In 2013 vertelde Bineke haar verhaal. Nog geen negen maanden na de diagnose kanker moesten zij, haar man Don en zoon Max afscheid nemen van Floris, een sterke, sportieve en levenslustige jongen van vijftien. Een verhaal over de strijd tegen kanker, hoe ieder gezinslid het verdriet anders verwerkt, hoe ze dankzij Floris positieve instelling kracht hield om door te gaan, over het moment dat je hoort dat je kind de strijd niet gaat winnen en hoe ze opnieuw moest leren leven na zijn overlijden.

In de onderstaande pdf kun je het verhaal teruglezen.

Eerbetoon aan Floris

Na zijn dood lanceerde Bineke FLO23. Het sieradenlabel is een eerbetoon aan Floris en aan de herinneringen die hij achterliet bij de mensen om hem heen. “Floris combineerde zijn naam met het kengetal van de regio Haarlem en maakte daar zijn naam op social media van. Nu is het de naam voor mijn label. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met hem bezig ben.”

Bineke ontwerpt en verkoopt prachtige armbanden, tasjes en kettingen. De armbanden dragen elk de naam van een stad die Floris tijdens zijn leven bezocht, van Amsterdam tot Barcelona en van Cannes tot Varazze. Vijftien procent van de opbrengsten gaan naar stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), die zich richt op het werven van fondsen voor nieuw onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Ook zamelt KiKa geld in voor het Prinses Máxima Centrum dat is gespecialiseerd in kinderoncologie.

FLO23 Rond de wereld 

Binekes bedrijf is inmiddels flink gegroeid, dat ging eigenlijk vanzelf. “Het is ontzettend leuk om te doen en ik ben blij als aan het eind van de dag alles weer is gelukt en de armbanden netjes in de winkel liggen. Ik hoef geen keiharde ondernemer te zijn, ik vind het juist leuk goede relaties te onderhouden met winkeliers.”

Nog steeds is Floris de leidraad voor wat ze doet. Zo bedacht ze bijvoorbeeld FLO23 Rond de Wereld waarbij ze reizigers met een armband van het merk oproept een foto in te sturen, die ze vervolgens op Facebook of Instagram zet. Inmiddels ontving ze honderden foto’s, zoals deze:

In Peking

In Split

Panama – San Blas

On the Island #brachelet #style #nofilter #23flo23

Een bericht gedeeld door FLO23 (@23flo23) op

Ook interessant