Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzondere trend: ‘ontspannen’ massage door wurgslangen

wurgslangen.jpg

Een massage is misschien wel dé ultieme vorm van relaxen. Maar wat dacht je van een massage door een paar joekels van wurgslangen? Ons lijkt het allesbehalve ontspannen, maar in New York is het een grote trend.

Steeds meer mensen maken gebruik van een zogeheten ‘slangenmassage’. Het schijnt een onvergetelijke ervaring te zijn. Onvergetelijk, oké. Maar prettig en ontspannend?

Veiligheid gegarandeerd? Niet dus

Tessa, ook wel bekend als ‘Serpentessa’ biedt samen met haar boa constrictors ‘slangenmassages’ aan voor een slordige 255 euro per 75 minuten. Nu zou je denken dat voor zo’n prijs je veiligheid wel enigszins gegarandeerd is, maar niets blijkt minder waar. “Je weet het nooit zeker, het blijven natuurlijk wilde dieren,’’ aldus Tessa. Toch is er in de 25 jaar dat ze werkt als slangenmasseuse nog nooit iemand gewond geraakt. Dat is dan nog een beetje geruststellend…

Goed doorvoede slangen

New York is overigens niet de enige plaats waar je kunt genieten van een slangenmassage. Eerder bood een dierentuin in de Filipijnen ook al een ’unieke ervaring’ aan met wurgslangen. Bezoekers stonden daar uren in de rij om zich een kwartier lang te laten wurgen door de meterslange dieren. Het gekronkel van de slangen zou volgens de dierentuin een therapeutisch en kalmerend effect hebben. Om ervoor te zorgen dat er niemand werd aangevallen, kregen de slangen van tevoren minstens tien kippen gevoerd. Zo zouden ze geen hongerig gevoel hebben tijdens de massage.

Bron | telegraaf.nl
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

 

 

 

Ook interessant