Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder: er zal voor het eerst muziek te horen zijn tijdens Dodenherdenking

dodenherdenking.jpg

Normaal gesproken zijn we twee minuten stilte gewend tijdens Dodenherdenking. Maar bij het Homomonument in Amsterdam zal dat dit jaar anders zijn. De traditionele twee minuten stilte zullen hier worden aangevuld met muziek.

Speciaal voor Nationale Dodenherdenking hebben tekstschrijver Huib Afman en componist Wesley Pieriek het lied De kransen van 4 mei geschreven. Zangeres Lotte Horlings zal het nummer op 4 mei live ten gehore brengen, na afloop van de twee minuten stilte.

Eerste keer

Met het nummer hoopt het trio een ander geluid te creëren, naast de twee minuten stilte die al decennia worden gebruikt voor dit moment van bezinning. Hoewel er geregeld persoonlijke verhalen of gedichten te horen zijn tijdens Dodenherdenking, is er nog nooit speciaal een lied geschreven voor deze dag. Het lied is niet bedoeld om mee te zingen, maar vooral om mensen te raken. “Met piano, violen en cello hebben we geprobeerd zo goed mogelijk de emotie van de herdenking op 4 mei te vertalen,” zo vertelt Pierik aan Editie Nl.

Vind je het een goed initiatief en ben je benieuwd hoe het klinkt? Je kunt het nummer hier alvast beluisteren:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | YouTube
Beeld | iStock

 

Ook interessant