Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder strandkunstwerk voor eenzame ouderen

goed-doen-voor-een-ander.jpg

Gedurende de Week tegen Eenzaamheid, van 21 september tot en met 1 oktober, wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan mensen die zich structureel en ernstig eenzaam voelen. Stichting Goed doen voor een ander zet zich het hele jaar in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Op zaterdag 23 september vragen ze met een bijzonder strandkunstwerk aandacht voor een uniek project waarmee zij dit probleem te lijf gaan.

Koffieschenken

Stichting Goed doen voor een ander organiseert door heel Nederland Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Met een unieke formule probeert de stichting jaarlijks 208.000 uur aan koffieschenken te realiseren. Om eraan deel te nemen, hoef je maar twee keer twee uur vrij te maken. Eerst ga je alleen twee uurtjes koffieschenken, de volgende keer samen met een vriendin. De keer daarop gaat die vriendin eerst alleen en daarna neem zij weer iemand mee, enzovoort, enzovoort… Door deze kettingreactie kunnen steeds meer eenzame ouderen worden bereikt. Hier kun je meer lezen over dit hartverwarmende project.

Strandkunstwerk

Tijdens een spontane ontmoeting leerde Edward Molkenboer, oprichter van Stichting Goed doen voor een ander, kunstenaar Tim Hoekstra kennen. Toen is het idee ontstaan om een bijzonder kunstwerk te creëren, waarin je de kettingreactie van het koffieschenken terugziet. Op aanstaande zaterdag 23 september start Tim Hoekstra om 11.30 uur met zijn kunstwerk in het zand. Rond 14.30 uur zal de zee het kunstwerk weer wegspoelen. Bijzonder! Net als het project waar het aandacht voor vraagt.
Locatie: het strand van Bloemendaal.

Bekijk het filmpje over dit project:

Foto | Goed doen voor een ander

Lees ook:

Kijk ook deze video

Margriet Vriendinnen

Samen leuke dingen doen en zo nieuwe vriendinnen maken? Dat kan heel eenvoudig op het nieuwe online vriendinnenplatform van Margriet, dé plek waar je gemakkelijk nieuwe vriendinnen bij je in de buurt vindt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant