Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder: meisje (7) vindt 65 miljoen jaar oud fossiel op Marker Wadden

De zevenjarige Isabella Lobach uit Lelystad heeft een miljoenen jaren oud fossiel gevonden toen ze met haar moeder, opa en oma op de Marker Wadden was. De familie bracht op 15 maart een bezoek aan de eilandengroep om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op de Marker Wadden was eenmalig een stemlokaal ingericht. 

Nadat haar moeder haar stem had uitgebracht, scharrelde Isabella wat rond. Ze zag een bijzondere steen in het zand liggen. Dat bleek niet zomaar een steen te zijn, maar een goed bewaard fossiel van een zee-egel, zo meldt Hart van Nederland.

Vuursteen

Volgens geologen van Naturalis Biodiversity Center gaat het om een erg mooi exemplaar. “Het is een fossiel uit het Laat-Krijt, minimaal 65 miljoen jaar geleden. Waarschijnlijk komt de zee-egel uit Denemarken, het dier is namelijk omgezet in vuursteen. Veel fossielen in die regio zijn vuurstenen,” legt geoloog Willem Renema uit.

Trots

Naar aanleiding van de vondst van Isabella gaan amateur-archeologen binnenkort verder zoeken op de kunstmatige eilanden in het Markermeer. Het meisje is enorm trots op haar vondst. Ze gaat de steen bewaren in een doosje op haar kamer en er ‘elke dag naar kijken’. Bekijk bovenstaande video voor haar bijzondere verhaal.

Bron | Hart van Nederland
Foto | Hart van Nederland

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant